Sverige till final i handbolls-EM – slår Frankrike efter nytt superdrama

Sverige fortsätter att skrälla i handbolls-EM.
Först bragdvändningen mot Norge, i kväll seger mot Frankrike – och nu väntar EM-final.

Det här svenska landslaget kan inte sluta skrälla. Laget var uträknat mot Norge redan innan matchen. Sedan hamnade man snabbt i underläge, men vände mot alla odds.

Samma visa i kväll. Experterna pratade om en 70-30-fördel till Frankrike inför matchen.

Efter en smått katastrofal inledning av matchen var det då snarare 99-1 till fransmännens fördel…

Men Sverige gjorde som mot Norge, fast tidigare i matchen. Första halvlekens andra halva var oerhört stark och Sverige gick till ledning i halvtid.

Långt in i andra halvlek följdes lagen åt, Sveriges ledning var nere på två vid ett tillfälle. Drygt åtta minuter kvar hade svenskarna ledning med fyra mål. Den krymptes snabbt till två, bara någon minut senare.

Och slutet blev otroligt dramatiskt och händelserikt – igen. Sverige såg ut att ha läget under kontroll, men Frankrike kom tillbaka i en våldsam forcering.

Dessutom slarvade svenskarna i slutsekunderna, man tappade boll och bjöd på stegfel. Men på något sätt håll Sverige undan – och är i EM-final.

Texten uppdateras.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */