Svenske handbollsstjärnan tvingas avsluta karriären – 31 år gammal

Johan Jakobsson har en lång och gedigen handbollskarriär i ryggen.
Men nu tvingas den förre landslagshjälten lägga av.
31-åringen dras fortfarande med sviter från en hjärnskakning.

Johan Jakobsson var med och vann silver  OS 2012 och i EM i fjol med det svenska landslaget. Men EM-medaljen blev dyrköpt.

Jakobsson slutar

Jakobsson drog på sig en hjärnskakning, sin andra i karriären, under turneringen och sedan dess har han känt av symptomen. Nu väljer han att avsluta karriären.

I en lång intervju med Göteborgs-Posten berättar han om beslutet att lägga ner med handbollen.
– Det är höga risker och det är risker jag inte vill ta, säger Jakobsson till GP och fortsätter:
– Det här går för långsamt. Det är för lång väg tillbaka. Det inkräktar för mycket på mitt vanliga liv för att jag ska tro att jag kan komma tillbaka till en handbollsnivå igen med alla de risker som det innebär, det tempo, de insignaler och all stimuli som hjärnan utsätts för när man spelar handboll. Det är alldeles för långt bort för att jag ska tro att jag ska komma dit och ens vilja komma dit.

Fina handbollsmeriter

Redan 2005, då som som 16-åring, fick Johan Jakobsson sitt genombrott i Sävehof. Högernian stannade i klubben fram till 2011 då han lämnade för danska Aalborg.

Svensken representerade även tyska klubben Flensburg-Handewitt under tre säsonger och återvände till Sävehof i december 2016. Det blev också Jakobssons sista klubb som handbollsspelare.

Förutom OS- och EM-silver har 31-åringen två SM-guld, ett tyskt cupguld, ett danskt cupguld och totalt 121 a-landskamper på meritlistan.

Dela för att hylla Johan Jakobsson!

LÄS MER: Stina Nilsson ryter ifrån – efter kommentarerna på bilden

Handbolls VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);