Svensk drömstart i handbolls-VM – efter stor dramatik

Sverige fick sin drömstart i VM.
Trots en hård, tuff match mot Egypten blev det till slut seger i premiären.

Storfavoriten Sverige tog tidig ledning mot Egypten och hade snabbt ett par mål att gå på. Men Egypten såg till att hela tiden ha kontakt, svenskarna tilläts inte att döda matchen.

Starkt försvarsspel

Sverige hade 13-11 efter första halvlek, som präglades av starkt försvarsspel av båda lagen. I början av den andra var det som om svenskarna bestämt sig för att avgöra tillställningen och ledningen ökade.

190111Supporters of Sweden during the IHF World Handball Championship match between Egypt and Sweden on January 11, 2019 in Copenhagen.

Men halvvägs in i andra halvleken fick Egypten återigen kontakt. Plötsligt var ledningen bara två mål, med tio minuter kvar att spela.
Kort därefter kom nästa smäll: 22-22 och Sverige hade tappat en femmålsledning. Då klev Kim Ekdahl du Rietz fram och satte två mål, vilket gav Sverige lite andrum.

190111 Kim Andersson celebrates after the IHF World Handball Championship match between Egypt and Sweden on January 11, 2019 in Copenhagen.

Men Egypten kom tillbaka och kvitterade till 24-24. Då var det dags för den stora svenska hjälten att kliva fram: Jim Gottfridsson satte tre raka mål och fixade segern, som skrevs till 27-24.

Texten uppdateras.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/XSKWSBVTfngruIyYBwhkBWenyzjeT4MMdFmiwi04mSFfEfURSvhyPAzqHUbGo2zP?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”9:10″ /]