Nya beskedet om Jim Gottfridsson – efter oroväckande skadan

Nya beskedet om svenske handbollsstjärnan – efter oroväckande skadan

Prognosen för Jim Gottfridssons skada såg mörk ut efter Ungern-matchen.
Nu kommer landslagets nya besked.
Svensken har drabbats av en bristning i vaden.

Sverige har gått som tåget i handbolls-VM. Under torsdagkvällen besegrade man Ungern i den sista gruppspelsmatchen och är därmed fortsatt obesegrade.

Jim Gottfridsson skadad

Men segern blev dyrköpt för det svenska laget. Men en kvart kvar av matchen skadade sig stjärnan Jim Gottfridsson och tvingads utgå.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Gottfridsson, som varit en av Sveriges absolut bästa spelare i turneringen, vred sig i plågor innan han lämnade med ett bandage lindat runt vaden.

Landslagsläkaren Ola Svejme gav redan efter matchen dystra besked gällande 26-åringens status och konstaterade att det såg ut som en muskulär skada.
– Han har varit vår fältherre under min tid som förbundskapten och styrt vårt anfallsspel på ett fantastiskt sätt. Det betyder att vi tappar en världsspelare, sa förbundskaptenen Kristjan Andrésson efter matchen.

I och med avancemanget spelar det svenska laget sina tre matcher i mellanrundan i den danska staden Herning. Laget är redan nu på plats för att förbereda sig inför de kommande matcherna och under dagen har Gottfridsson genomgått en magnetröntgenundersökning.

Landslagets besked

Nu kommer landslaget med beskedet om att det handlar om en bristning i vaden.
– Det är en liten muskelbristning, sedan vet jag inte vad ”liten” betyder och var förhoppningarna kan lägga sig, men jag kommer tro in i det sista på ett mirakel, men det är klart att det inte ser jätteljust ut just nu, säger Gottfridsson till Expressen.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Det är i dagsläget oklart huruvida Gottfridsson kommer spela mer i turneringen.

Sverige inleder mellanrundan med match mot Tunisien på lördagkväll och möter sedan de nordiska rivalerna Norge och Danmark.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Sverige besegrade Ungern efter en SUPERRYSARE

Handbolls VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat