Magnus Wislanders kritik mot Sverige – efter tunga uttåget ur handbolls-VM

Sverige är utslagna ur handbolls-VM.
Det efter förlusten mot Danmark med 30-26 i Herning.
Nu riktar Magnus Wislander hård kritik mot de svenska tränarna.

Sverige gick obesegrade i de första sex matcherna i handbolls-VM. Men när det gällde som mest föll Sverige ihop i huvudrundan.

Sverige utslagna ur handbolls-VM

Två raka förluster mot Norge och senast i går mot Danmark innebär att det inte blir någon VM-semifinal. I stället väntar placeringsmatch om femte- och sjätteplats på lördag.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Sverige hade en tvåmålsledning mot Danmark i en fullsatt Jyske Bank Boxen i Herning. Trots det föll man ihop i andra halvlek och förlorade till slut med 30-26.

Wislanders kritik

Efter matchen får de svenska tränarna, inklusive huvudcoachen Kristjan Andrésson, ta emot hård kritik från den svenske handbollslegendaren Magnus Wislander.

Han anser att Sverige misslyckades med sin taktik fatalt.
– Man lägger upp en taktik och var man vill ha avsluten. Jag tyckte att vi hade samma taktik redan med Norge och misslyckades med den. Och nu gör vi likadant i den här matchen, säger Wislander till Sveriges Radio och fortsätter:
– Ska man vara riktigt krass så skulle jag vilja säga att visst, vi har inte kommit upp i nivå på spelare och allting, men coach-matcherna skulle kunna vara lite vassare också.

”En matchplan vi trodde på”

Sveriges taktik mot Danmark var att släppa de danska kantspelarna, någonting som inte gav en positiv effekt.

Förbundskapten Kristjan Andrésson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Andrésson försvarar sig med att de danska stjärnorna Rasmus Lauge och Mikkael Hansen, som spelar centralt i banan, var mer målfarliga.
– Det är alltid en avvägning, vi ville inte ge dem chansen till inspel på mittsexorna och då ställs ettorna inför en tuff situation. Men det är så, man kan inte täcka alla 20 meter. Då hade vi gett Lauge och Mikkel större utrymme. Nu när vi har förlorat hade vi kunnat tänka om. Men vi gick in med en matchplan som vi trodde på, säger han till Expressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Stina Nilssons hälsning till svenska folket – efter chockbeskedet

Handbolls VM 2019: TV-tider, spelschema och resultat