Magnus Wislanders jättekritik efter kaoset inför svenska premiären i handbolls-VM: "Det blir kalkon"

Magnus Wislanders jättekritik efter kaoset inför svenska premiären i handbolls-VM: ”Det blir kalkon”

I kväll drar handbolls-VM igång.
Men mästerskapet skakas redan av rena coronakaoset.
Först drog sig Tjeckien ur och nu har även USA kastat in handduken.

Handbolls-VM 2021 är här och i kväll drar det efterlängtade mästerskapet igång. Men förberedelserna har inte alls varit optimala utan rent av kaosmässiga.

Wislanders oro

Flera nationer skakas av coronafall och de två värst drabbade har nu dragit sig ur världsmästerskapet. Först var det Tjeckien som drog i handbromsen, Sveriges premiärmotståndare på torsdag kväll har valt att lämna turneringen och ersätts av Nordmakedonien istället.
– Besvikelsen var enorm. I går trodde vi att vi skulle kunna åka. Men situationen är väldigt tråkig, och vi får ta det som det är, säger tjeckiske tränaren Daniel Kubes i ett uttalande.

Magnus Wislander, handbolls-VM
201215 Magnus Wislander under en intervju den 15 december 2020 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / COP 200 / MB0072

Även USA har valt att lämna återbud till VM och ersätts i sin tur av Schweiz. Svenske legendaren Magnus Wislander är mycket oroad över den här utvecklingen och kritisk inför VM-premiären.
– Det är ju inget positivt tecken på något sätt, om det ska fortsätta så här blir det mer ett kalkon-VM av det hela, säger den förre storspelaren till Sveriges Radio.
– Min rekommendation hade varit att Tjeckien skulle stannat hemma och lämnat WO och så skulle det blivit en trelagsgrupp istället.

Svenska svaret

På tisdagkvällen närvarade Sveriges förbundskapten Glenn Solberg på en digital pressträff från Kairo, Egypten, för att förklara läget inför VM-premiären.
– Det kommer bli svårare att möta Nordmakedonien nu eftersom vi har mindre tid att förbereda oss för dem. Men vi har bestämt oss för att anta den utmaningen och fokusera på oss själva och lägga alla förändringar bakom oss, sa Solberg då.

Sverige, handbolls-VM
210104 Spelare under träning med det svenska herrlandslaget i handboll den 4 januari 2021 i Eskilstuna. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0007

Sveriges VM-grupp innehåller förutom ersättaren Nordmakedonien även värdnationen Egypten och Chile. De tre bästa lagen i varje grupp går vidare till huvudrundan och därifrån fortsätter de två bästa lagen från varje grupp vidare till kvartsfinalerna.

LÄS MER: Norrmannens råfräcka handbollsstraff som pekats ut som den bästa genom tiderna: ”Helt sjukt!”

Få våra nyhetsbrev!