Jim Gottfridssons underbara hälsning till svenska folket – har opererats för tunga handskadan: ”Snabba ryck!”

Jim Gottfridsson har opererat handen.
Nu skickar den svenska lagkaptenen en hälsning till svenska folket.

Sverige spelar VM-semifinal mot Frankrike sent på fredagskvällen på Tele2 Arena i Stockholm. Det är en match som alla svenska handbollsspelare drömmer om, men just i dag tvingas Sverige klara sig utan sin givna ledare, tillika världens kanske allra bästa spelare.

Har opererats

Det var i kvartsfinalen mellan Sverige och Egypten som Gottfridsson tvingades kliva av med bara sju minuter spelade av matchen. Han gjorde illa sin vänsterhand, grimaserade på planen, och väl på bänken så lindades hans vänsterhand hårt. Gottfridsson fanns dock kvar på bänken under hela matchen för att hjälpa och stötta sina medspelare, men efteråt kom mardrömsbeskedet.

230125 Jim Gottfridsson of Sweden with an injured finger during the 2023 IHF World Men’s Handball Championship match between Sweden and Egypt on January 25, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Gottfridsson hade fått en fraktur i vänsterhanden, och det stod direkt klart att det handlar om en skadefrånvaro på två till tre månader. Han missar därmed resterade matcher för Sverige i VM, och en av Sveriges största matcher på länge. Det är blytungt för ”Gotte”, men även för Sverige, som tvingas klara sig utan sin lagkapten. Men för Gottfridsson har det varit ”snabba ryck”, som han själv beskriver det.

LÄS MER: Därför stoppas Jim Gottfridsson från en plats på bänken i VM – landslagets besked efter tunga skadan

Underbara hälsningen

Instagram lägger Gottfridsson upp en bild tillsammans med läkare, då han precis opererat handen i Göteborg. Han vägrar dock att missa Sveriges supermatch mot Frankrike från läktaren.

”Snabba ryck! På väg tillbaka till Stockholm efter en lyckad operation av experterna Mattias Unander och Johan Sampson på Handcenter i Göteborg”, skriver han.

Foto: Instagram

Slutligen passar Gottfridsson på att skicka en hälsning till det svenska folket inför semifinalen – men även till sitt älskade landslag.

”Nu skapar vi en oförglömlig stämning tillsammans i Tele2 arena. Heja SVERIGE,” skriver han.

LÄS MER: Motståndarens fina hälsning till Jim Gottfridsson – skadan stoppar superstjärnan i VM: ”Jag är ledsen”