JÄTTEDRAMAT: Sverige förlorar premiären – efter kontroversiella slutet

Premiären i damernas handbolls-EM blev en riktig rysare.
I matchens sista kast kunde Sverige utjämna – och rädda poängen.
Men Hagman missade och Danmark drog det längsta strået.

Sverige tog tag i taktpinnen direkt i premiärmatchen mot Danmark i handbolls-EM. Svenskorna rivstartade och ledde med 5-1 efter bara sju minuter. Men Danmark kom ikapp och när halvtidssignalen ljöd var ställningen 16-15 till Sveriges favör.

Jättedrama i andra halvlek

Andra halvlek blev dramatisk hela vägen till slutsignalen.

Danmark satte rejäl press på Sverige och klev upp i tvåmålsledning, som man höll till den 38:e minuten. Förbundskaptenen Henrik Signell valde att göra ett målvaktsbyte för att väcka laget. Ut gick Bundsen och in kom Idéhn.

Det blev ett ställningskrig där lagen turades om att ta ledningen. Med drygt nio minuter kvar vid ställningen 25-24 till Danmark tog Sverige en timeout.

Sverige fick ny energi efter den nödvändiga pauserna och i matchens sista sekund blåste domaren straff efter ett oschysst spel av danskorna. Ställningen var 30-29 till Danmark, men Hagman missade straffen och därmed gick segern till Danmark.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);