Här tar norrmännen över Korpen-matchen – med tidernas sämsta domarinsats

Korpen brukar inte vanligtvis bjuda på några större domarinsatser. Men i handbollsmatchen mellan Kungsängen och Spånga fick publiken se den kanske sämsta genom tiderna.
Två norska domare dömde fel i varenda situation – så pass att flera spelare lackade ur och åkte hem.
Hur det kunde komma sig att domarna var så bedrövliga? Det var ett välplanerat skämt.

 

Vi har alla spelat eller sett på en match, oavsett sport, när man ifrågasatt domarnas kompetens rejält. I vissa fall kan det till och med röra sig om elitidrott men allt för ofta sker det på lägre nivå.

Värdelösa handbollsdomare

I Korpenfotbollen finns det domare som knappt vill röra sig utanför mittcirkeln medan det i andra sporter springer runt domare som knappt kan reglerna. Många gånger är det roligt, men i förra veckan fick två svenska handbollslag nog.

Bildkälla: Facebook/VG

Kungsängens SK och Spånga HK trodde att mötet i Ekhammarshallen skulle bli en vanlig handbollsmatch. Men in på planen kom två nya domare – från Norge.

Norsk blåsning – i Sverige

Det tog inte många minuter innan irritationen började glöda på grund av domarnas obefintliga kunskap om regler.

Utvisningar dömdes ut till höger och vänster och regeln om straffkast verkade vara helt annan hos de västliga landsgrannarna.

Men allting var ett skämt. Den norska tidningen VG:s TV-program Spårtsklubben kan inte längre lura folk i Norge på grund av hur kända de är.

Lackade ur och åkte hem

Då valde de i stället Sverige.
– De sökte en match i Stockholmsområdet på något motsvarande korpnivå, säger Kungsängens ordförande Michael Linde för StockholmDirekt.

I handbollsmatchen i Ekhammarshallen var känslorna heta. Flera spelare blev så pass upprörda av domarnas agerande på planen att de åkte hem.

Lagens ledare och handbollsförbundet hade inför matchen kommit överens om att skämtet var genomförbart – och snacka om att spelarna blev lurade.

”Klart mest sedda KSK-laget”

I skrivande stund har fler än 50 000 personer sett klippet, men hur spelarna reagerade när de fick reda på att allt var ett skämt är oklart.

tOavsett konstaterar Michael Linde att det blev en stor succé
– Klart mest sedda KSK-laget i norden, säger han till StockholmDirekt.

Se hela skämtklippet med de norska domarna i spelaren nedan!

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här tröttnar domaren på sitt jobb – och står för årets sjukaste mål i korpen