Här kliver Palickas son(!) in i tv – och står för årets bästa sågning mot sin egen pappa: ”Det är konstigt...”

Här kliver Palickas son(!) in i tv – och står för årets bästa sågning mot sin egen pappa: ”Det är konstigt…”

Andreas Palicka landade i Sverige.
Då klev hans son in i tv – med årets skönaste sågning.
– Han är bäst i världen. Eller… näst bäst i världen, säger han i SVT.

Andreas Palicka spelade sitt kanske livs bästa handboll under årets EM, och var en av de allra tydligaste guldhjältarna då Sverige vann ett mästerskap för första gången på 20 år. Palicka klev fram när det behövdes som mest, både i semifinalen och finalen, och har hyllats enormt för sina helt avgörande insatser.

Sonens dundersågning

På måndagen landade Palicka, tillsammans med övriga lagkamrater, i Sverige igen efter att ha firat guldet ordentligt i Budapest. Där välkomnades målvaktsstjärnan bland annat av sin familj, och då uppstod en oväntad intervju som absolut går till historien som en av de mest klockrena.

Foto: SVT

Plötsligt dök nämligen Palickas son, Aston, upp i bild – och stod då för en helt oväntad jättesågning av sin egen pappa, som Aston anser har en bit upp kvar till Danmarks stjärnmålvakt Niklas Landin.

– Han är bäst i världen. Eller… näst bäst i världen, Landin är lite bättre, säger han.

”Det är konstigt…”

Sonen var dock inte färdig där, med en skrattande Andreas Palicka bredvid sig kom sedan nästa sågning, då han fick frågan om hur det känns att se sin pappa komma hem med en guldmedalj.

– Det är konstigt. Han brukar alltid komma hem med en silver- eller bronsmedalj, säger Aston.

220130 Goalkeeper Andreas Palicka of Sweden celebrate with his gold medal after the EHF European Handball Championship final between Sweden and Spain on January 30, 2022 in Budapest. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0238

En något sliten Palicka hymlade inte om hur mycket familjen betytt för honom, och det var ett kärt återseende efter cirka månaden i Budapest.

– De är en stor del av den här medaljen. Att komma hem med en guldmedalj runt halsen och träffa dem för första gången på en månad är oerhört skönt. Jag har saknat dem jättemycket, säger han.

LÄS MER: Guldhjältens vilda festnatt – missade flyget hem: ”Skulle bara sova 20 minuter”

Få våra nyhetsbrev!