Handbollsikonen Bengt "Bengan" Johansson är död – blev 79 år gammal

Handbollsikonen Bengt ”Bengan” Johansson är död – blev 79 år gammal

Svensk handboll har sorg.
Den legendariske tränaren Bengt ”Bengan” Johansson har avlidit.
Han blev 79 år gammal.

Bengt ”Bengan” Johansson var en av Sveriges största handbollstränare genom tiderna. Hans insatser för sporten saknade motstycke, vilket den långa och framgångsrika meritlistan talar för.

Förändrade svensk handboll

”Bengan” förvandlade verkligen svensk handboll i början av 90-talet och åren runt milleniumskiftet. Han ledde Sverige till flera stycken medaljer på internationell nivå, där de många EM-gulden är de allra största meriterna.

Bengt Johansson satt som förbundskapten för det svenska herrlandslaget fram till och med 2004, då han tackade för sig efter 16 år som tränare. Totalt ledde han Sverige till makalösa 13 medaljer i internationella mästerskap. Ett cv ingen i handbolls-Sverige varit nära av.

”Bengan” har avlidit

På måndagsmorgonen kommunicerar det svenska handbollsförbundet att Bengt ”Bengan” Johansson har avlidit efter en tids sjukdom.

”Bengt Johansson är för alltid en framträdande del av svensk handbolls historia och finns i svensk handbolls hjärta. Svenska handbollsförbundet vill uttrycka och rikta sitt djupaste deltagande i sorgen till Bengts familj och nära vänner”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Bengt ”Bengan” Johansson blev 79 år gammal. För sina enorma framgångar inom svensk handboll klassificeras han också som en av Sveriges största ledare alla kategorier.

Få våra nyhetsbrev!