Galna publiksuccén: Storpublik stöttade Sverige i EM-premiären

De svenska damerna tog sig an Spanien i EM-premiären. Då bjöd det svenska folket på ett massivt publikstöd. Inför ett fullsatt Hovet tog Sverige hem segern med 25–19.
– Det gör oerhört mycket när man har ett sånt här stöd på läktaren, säger Anna Lagerquist till TV3.

Efter den trista OS-sortin drog det svenska handbollslandslaget åter på sig mästerskapströjan när det i dag vankades EM-premiär mot Spanien. Storpubliken på ett kokande Hovet fick se ett inledningsvis darrigt Sverige. Trots att laget producerade mål hade man stora problem i försvaret där Spanien visade prov på vass effektivitet och snabbhet. Efter en spansk utvisning kunde Sverige till slut göra fem raka mål och gå till halvtidsvila med ledning 14–10.

Spanien fick det allt svårare att ta sig igenom det solida svenska försvaret. Samtidigt spelade svenskorna med ett stort självförtroende i offensiven, med sexmålsskytten Nathalie Hagman i spetsen, och målvakten Johanna Bundsen stod för flera avgörande räddningar.

Det svenska laget kontrollerade matchen under större delen av andra halvlek och kunde till slut vinna med komfortabla 25–19 inför stående ovationer från de knappt 8000 åskådarna på Hovet. För Sverige väntar härnäst match på Hovet mot Slovenien på tisdag.
– Jag undrar om Sverige någonsin har haft så här bra stöd på hemmaplan på damsidan säger experten Claes Hellgren i TV3:s sändning om det massiva publikstödet.
– Det gör oerhört mycket när man har sådant här stöd på läktaren, säger mästerskapsdebutanten Anna Lagerquist.

 

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.