Expertens jättekritik – köper inte landslagets förklaring att sparka svenske tränaren: "Känns spontant som…"

Expertens jättekritik – köper inte landslagets förklaring att sparka svenske tränaren: ”Känns spontant som…”

Beslutet att göra sig av med Martin Boquist väckte reaktioner.
Experten Ola Lindgren köper inte riktigt förklaringen.
– Känns rent spontant som något annat som är skälet.

Sverige herrlandslag i handboll har verkligen fått ett lyft de senaste mästerskapen. Sedan Glenn Solbergs anställning 2020 har Sverige nått två finaler i tre mästerskapet, och första guldet på 20 år kom i vintras.

Väckte starka reaktioner

Sverige slog Spanien i en riktig finalrysare i EM i slutet av januari, och blev europamästare för första gången sedan ”Bengan boys” tog titeln 2002. Vid sin sida har norrmannen Glenn Solberg haft Martin Boquist som assisterande, men förra veckan valde landslaget att göra sig av med 45-åringen trots den stora succén bara ett par månader tidigare.

220128 Martin Boquist, assistant coach of Sweden during the 2022 EHF European Handball Championship semifinal match between France and Sweden on January 28, 2022 in Budapest. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Beslutet väckte starka reaktioner i handbolls-Sverige och det var inte många som köpte landslagets förklaring. De menade att de ville göra ett par justeringar för att utvecklingskurvan fortsatt ska peka uppåt. Viasats expert, Ola Lindgren, tror däremot att det är annat som ligger bakom beslutet.

Expertens kritik

– Lite svårt att förstå argumentet vad man vill uppnå med beslutet och oklart vad det egentligen handlar om. Blir ju så klart spekulationer med otydligheten i formuleringen från förbundet. Känns rent spontant som något annat som är skälet, säger han till Expressen.

Han fortsätter:

220115 Jim Gottfridsson of Sweden during the 2022 EHF European Handball Championship match between Spain and Sweden on January 15, 2022 in Bratislava. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

– Om Glenn hade velat ha Martin kvar så hade han också varit kvar så klart. Så kommunikationen utåt är nog inte den som varit internt.

Landslagschefen Hanna Fogelström säger däremot att ingen enskild person legat bakom beslutet.

– Det är som jag sagt tidigare: det är förbundet som tagit beslutet om helheten. Det är inte en enskild sakfråga för en individ, utan vi har tagit beslutet utifrån helheten.

LÄS MER: Zlatans tokilska mitt under stora besvikelsen – rasade mot domaren efter blodiga knocken: ”Vi är frustrerade”

Få våra nyhetsbrev!