Världsstjärnans helt oväntade hån mot Henrik Stenson efter bytet – svaret har fått 65 000(!) gillamarkeringar

Världsstjärnans helt oväntade hån mot Henrik Stenson efter bytet – svaret har fått 65 000(!) gillamarkeringar

Henrik Stensons val att ansluta till LIV-touren har fått golfvärlden att reagera.
En av alla: Världsstjärnan Max Homa.
Hans hånfulla svar till svensken har gått vitalt.

Många spelare har under de senaste månaderna valt att ta steget över till LIV-touren, som konkurrerar mot PGA- och Europa-touren. Men ingen har mötts av lika mycket kritik som Henrik Stenson.

Sågats enormt

Trots att superstjärnor som Phil Mickelson, Sergio Garcia och Dustin Johnson valt att spela på den nystartade och kontroversiella touren, är det Stensons byte som varit mest uppmärksammat. Anledningen är att Stenson var utnämnd som kapten för Europas Ryder Cup-lag nästa höst, men i och med bytet har han blivit av med titeln.

220612 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 12, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

LIV-touren har kritiserats av bland andra Amnesty som ”sportwashing”, då den är finansierad av Saudiarabien i vad som sägs vara ett försök att tvätta bort det dåliga ryktet man har kring framför allt mänskliga rättigheter. Henrik Stenson sägs få en halv miljard(!) kronor i ren bonus bara för att spela på den nya touren, och många inom golfen menar nu att LIV:s värvning av svensken är en ren attack mot Ryder Cup, som är en av golfens mest uppskattade tävlingar.

Stjärnans hån

Henrik Stensons har själv förklarat sitt beslut i att han tycker att projektet är spännande i ett långt meddelade som publicerades på hans sociala medier. Förklaringen har dock fått stor kritik, och många menar att Stenson enbart gör bytet för pengarna. Och det är inte bara supportrar och golf-fans som reagerar – utan även spelare.

Max Homa hits on the 11th tee during the first round of the Charles Schwab Challenge golf tournament at the Colonial Country Club, Thursday, May 26, 2022, in Fort Worth, Texas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Max Homa är en av världens bästa spelare, och för bara någon månad sedan vann han sin fjärde tävling på PGA-touren. Han svarade på Stensons inlägg på sociala medier med en känd meme, som lyder:

”Jag läser inte allt det där. Men jag är glad för din skull. Eller ledsen att det hände”.

Det går att översätta direkt till att Max Homa inte bryr sig ett dugg om Stensons förklaring – och att han är less på bortförklaringen.

Max Homas inlägg har i skrivande stund fått över 65 000 gillamarkeringar på Twitter, vilket är en indikation på att många håller med honom.

LÄS MER: När Zlatan tog ut sina tio bästa lagkamrater någonsin – och gav sig själv det allra mest klockrena smeknamnet