Tv-stjärnans enorma kritik mot Annika Sörenstam – efter beslutet om Donald Trump: ”Dra in hennes pass”

Annika Sörenstam fick medalj av Donald Trump.
Nu rasar tv-stjärnan Filip Hammar.
– Någon borde bara dra in hennes svenska pass, säger han.

Det var tidigare under januari som tumult utbröt vid den amerikanske kongressen, efter att ilskna Trump-anhängare valde att storma Kapitolium. Donald Trump hade tidigare uppmanat sina supportrar att visa sitt missnöje mot det som han själv anser är valfusk.

Enorma kritiken

Den avgående presidenten är nu ställd inför riksrätt, och kritiken mot honom har varit massiv världen över. Men dagen efter stormningen i Washington, D.C. så valde den svenska golflegendaren Annika Sörenstam att kliva in i Vita Huset för att träffa Trump och ta emot en presidentens frihetsmedalj, som hon tilldelats.

Annika Sörenstam, golf
180619 Annika Sörenstam poserar för ett porträtt under en pressträff för ANNIKA Invitational Europe den 19 juni 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Kritiken mot den svenska stjärnan har varit enorm – men tv-stjärnan och medieprofilen Filip Hammar menar att kritiken faktiskt borde vara än större.

– Någon borde bara dra in hennes svenska pass, jag fattar inte. ”Det var omoraliskt av henne”. Jag förstår inte… Man måste komma ihåg att det alltså var dagen efter som hon står där och skakar hans hand, säger han i podcasten ”Filip och Fredriks podcast”.

”Mest taktlösa en svensk gjort”

Hammar menar att det är ett historiskt uselt beslut som Sörenstam tagit.

– Det där är det mest taktlösa som… Jag höll på att säga en svensk idrottare – men kanske det mest taktlösa, en svensk person har gjort, säger han.

STOCKHOLM 20180305 Fredrik Wikingsson och Filip Hammar vid mÂndagens presstr‰ff infˆr premi‰ren av deras spelfilmsdebut ”TÂrtgeneralen” Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Programledarkollegan Fredrik Wikingsson inflikar senare att Sörenstam och Trump är kompisar sedan tidigare, och att de ”väl spelat tio golfrundor ihop”.

– Det är så jävla galet, jag kan inte greppa det, svarar då Hammar.

NFL-coachen Bill Belichick skulle även han ha tilldelats frihetsmedalj, efter att ha lett New England Patriots till hela sex Super Bowl-titlar – men valde att tacka nej. Någonting som många även uppmanar Sörenstam att göra, men hittills har inga sådana indikationer uppkommit.

LÄS MER: Nya jättekritiken mot Sörenstam – efter kontroversiella beslutet: ”Det visar hennes enorma misstag”

Få våra nyhetsbrev!