Svenska världsstjärnans enorma gest – så otroligt mycket vill hon nu skänka till välgörenhet: ”Jag behöver inte så mycket”

Svenska världsstjärnans enorma gest – så otroligt mycket vill hon nu skänka till välgörenhet: ”Jag behöver inte så mycket”

Svenska Maja Stark är en av världens bästa golfare.
Nu avslöjar hon sitt stora mål: Att skänka en sanslös summa pengar till välgörenhet.
– Jag behöver inte så mycket, säger hon till SVT.

I veckan är det dags för årets första major på damsidan i golf. Chevron Championship spelas i år på The Club at Carlton Woods, och en att verkligen hålla utkik på är svenska Maja Stark, som tillhör en av världens absolut bästa golfare.

Otroliga gesten

Sett till ranking är Stark, som bara är 23 år gammal, på 26:e plats i världen, men hon kommer från en stark säsong med flera topp 10-placeringar på LPGA-touren, men även en vinst i Lalla Meryem Cup. Maja Starks genombrott har varit enormt, och hon har ett tydligt mål med sin golf.

211009 Maja Stark poserar för ett porträtt på Abbekås GK den 9 oktober 2021 i Abbekås. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Toppspelarna i världen inom golfen tjänar enorma pengar, och Maja Stark är ärlig med att hon inte behöver så mycket. I stället har hon ett helt annat mål med sitt spelande.

– Jag har haft ett mål som jag haft väldigt länge för att motivera mig, säger hon till SVT inför årets första major.

LÄS MER: Nya, mäktiga uppvisningen i Mästarnas mästare – hon sopar banan med männen och slår tidernas rekord

Avslöjar helgalna målet

Maja Stark fortsätter att berätta att målet är tydligt: Att kunna donera en miljon dollar, alltså över tio miljoner svenska kronor.

– Sen har jag glömt bort det lite när man tänkt på alla andra ålen som man kanske sätter upp, med resultatmål och allt sånt. Men målet är att skänka en miljon dollar till välgörenhet av vilket slag som helst. Bara att ha den tryggheten med att jag spelar så bra så att jag kan ge tillbaka. Jag kan göra något bra av den här satsningen så att det inte bara är för mig själv.

220608 Maja Stark of Sweden during a press event ahead of the golf tournament Scandinavian Mixed on June 8, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Golfspelare på världsnivå omgärdas ofta av lyx i alla dess former, men för Maja Stark är inte det någon nödvändighet. 

– Jag känner inte att jag behöver så mycket, säger hon.

LÄS MER: Zlatans tydliga diss mot kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia – efter den ärofyllda medaljen