Pappa Stensons lycka: ”Det hade jag aldrig ens kunnat drömma om”.

När Henrik Stenson spelade drömgolf och manövrerade ut Phil Mickelson för att ta hem Bristish Open 2016 så satt en stolt Ingemar Stenson hemma i Sverige och följde allt från tv-rutan. Pappa Stenson valde att uppleva det historiska ögonblicket i klubbhuset på hemmabanan i Barsebäck.
– Jag satt och tittade med klubbmedlemmarna på klubbhuset. Det är jätteroligt att kolla med alla dem. Det är en speciell känsla att få dela det hela med klubbkamrater, säger Ingemar Stenson till svenskgolf.se.

Där fick pappa se sin son bli den första svenske herrspelaren att vinna en major. En pojkdröm som Henrik haft länge och det var även just den tävlingen han ville vinna allra helst.
– Det som jag uppfattat att han har haft kvar som drivkraft är att få spela fler Ryder Cup och att få vinna en major, det är så kul att han kan bocka av att vinna en major nu, säger Ingemar Stenson.
– Det som vi tycker är roligt och helt fantastiskt är att detta är den major som han allra helst ville vinna och att få vinna på det sättet som han gjorde idag, det är ju helt makalöst egentligen. Att göra tio birdies när man går i ledarbollen på Troon. Det hade jag aldrig ens kunnat drömma om.

Men pappa och resten av familjen får vänta lite till för att få fira av sin guldgosse.
– Henrik kommer nog inte till Sverige innan tisdag. Så vi får ta festen då, meddelar Ingemar.

LÄS MER: Så tokhyllas Henrik Stenson överallt i världen.

IngemarOchHenrikStenson

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.