När John Daly peggade upp från en ölburk(!) – och gjorde det absolut enda rätta efteråt

Han kanske inte är den som vunnit mest.
Men John Daly är ändå golfvärldens stora favorit.
Bland annat för klipp som det här…

När man pratar om golfens allra största är det svårt att förbise spelare som Tiger Woods, Jack Nicklaus och Arnold Palmer. Den förstnämnde har, till exempel, vunnit sanslösa 15 majortävlingar och 82 PGA Tour-tävlingar, och är enligt många den allra främsta som sporten tagit fram.

En riktig profil

Med framgången och den enorma stjärnstatusen så har Tiger Woods under alla åren självklart även blivit omåttligt populär, men frågan är om inte John Daly ändå är där och nosar på popularitetsrankingen. Amerikanen gjorde sin första tävling på PGA-touren redan 1991, och vann samma år sin första stora tävling och blev omedelbart en stor favorit hos publiken.

Foto: Youtube

Daly var någonting som publiken nästan aldrig sett förut. En livsnjutare, som inte spelade defensivt utan som på varje hål gick för det, oavsett utmaningar som stod framför honom. Han var dessutom talangfull, karismatisk – och extremt långtslående, vilken blev en lyckad kombination.

Slaget – från ölburken

Daly har alltid bjudit publiken på det lilla extra, och många tycks dessutom uppskatta hans lite… ohälsosamma leverne. 55-åringen har nästan alltid en cigarett i handen, brukar inte rygga tillbaka åt lite alkohol och är, till skillnad mot majoriteten av golfproffsen i dag, direkt supervältränad. Och var Daly än går så lyckas han alltid leva upp till sitt rykte.

Foto: Youtube

Det bevisade han inte minst under ett välgörenhetsevenemang för några år sedan, då han stod extremt avslappnat och slog lite golfbollar. Daly har i klippet på sig shorts, är barfota – och när han tar fram drivern ur bagen så väljer han att inte pegga. Åtminstone inte med en traditionell peg…

I stället valde han att ställa ner ölburken, placera bollen på den och dundra iväg med drivern. Att få till det slaget är sensationellt bra, och att göra det utan att förstöra ölburken är ännu mer imponerande. Och till publikens stora jubel passade Daly även på att – ja, du gissade rätt – hälla i sig ölen efteråt.

Vilken lirare!

LÄS MER: När Tiger Woods satte den kaxigaste putten golfvärlden skådat: ”Visste att det var över”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!