Henrik Stensons första ord efter jättekritiken – därför valde han LIV-touren och kan nu vinna 565 miljoner

Henrik Stensons första ord efter jättekritiken – därför valde han LIV-touren och kan nu vinna 565 miljoner

Henrik Stenson har fått utstå rejäl kritik senaste tiden.
Nu bryter han tystnaden och avslöjar varför han valde hatade LIV-touren.
– Man kan inte göra alla nöjda och glada, säger han i en intervju med SVT.

Det var för tre månader sedan som svenske golfstjärnan Henrik Stenson skrev på för nystartade LIV-touren i Saudiarabien. Sedan dess har han utsatts för en massiv kritikstorm från alla möjliga olika håll.

Stensons första ord

46-åringen blev avsatt som kapten i Ryder Cup och tappade flera sponsorer. Dessutom avslutade Svenska Golfförbundet sitt samarbete med Stenson och han riskerar dessutom att uteslutas från OS-sammanhang.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
220606 Henrik Stenson efter invigningen av Golfens hall of fame den 6 juni 2022 i Landskrona. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0187

Nu bryter den kritiserade svensken tystnaden och förklarar varför han valde att ansluta till LIV-touren samt hur han tagit till sig kritiken från omvärlden.
– Man kommer ju till vissa insikter. En är väl att man kan inte göra alla nöjda och glada. Den kanske man till mångt och mycket visste sen tidigare, men den blev ju bekräftad. Sen att man får göra det man tycker är rätt för en själv och sina egna, då bryr man sig lite mindre om vad andra tänker och tycker. Även om alla är människor, så det är klart att man påverkas till viss del, säger Stenson i en intervju med SVT Sport.
– Men vi fokuserar på det vi kan påverka och det vi har framför oss.

LÄS MER: TV-profilen slår nu tillbaka hårt efter massiva kritiken mot Henrik Stenson: ”Ska en enda få ta hela skiten?”

565 miljoner kronor

Henrik Stenson erkänner att han inte ångrar någonting och fortfarande står fast att det var rätt beslut att börja tävla i LIV-touren. Han avslöjar också att det inte handlar om bara ett ettårskontrakt utan längre än så och att han tror att kritiken kommer att lägga sig.
– Jag har tre år. Jag tror att det kommer bli bättre. Jag hoppas det i alla fall, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Stenson, golf
220612 Henrik Stenson of Sweden during the fourth round of the Scandinavian Mixed golf tournament on June 12, 2022 in Halmstad. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0396

Endast en tävling återstår av nuvarande LIV-säsongen och det är en stor lagfinal på Donald Trumps golfbana i Miami. Där det vinnande laget får dela på den svindlande prispotten bestående av 565 miljoner kronor.

Vad tycker du om kritiken mot Henrik Stenson? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Världsstjärnans tokilska mot svenska förbundet – rasar efter beslutet om Henrik Stenson: ”Mer än besviken!”