Avslöjat: Så mycket stoppade John Daly i sig mitt under världens största golftävling – alla fullständigt älskar det

Avslöjat: Så mycket stoppade John Daly i sig mitt under världens största golftävling – alla fullständigt älskar det

John Daly är golfvärldens stora favorit.
Inte för att han kanske håller högsta nivå fortfarande, utan för hur han är på banan.
Vänta bara tills du hör vad han stoppade i sig under den första rundan av majorn PGA Championship…

Förut var det inte helt ovanligt att golfarna inte var de mest vältränade. I stället kunde de njuta av det goda livet, genom att till exempel röka på banan, och inte sällan ta en bärs efter tävlingarna. Och det var dessutom mer regel än undantag att det fanns en liten ölmage på golfarna, även på världens bästa.

En riktig ikon

Men golfen har förändrats enormt under de senaste 20 åren. Tiger Woods kom in och förändrade sporten i grunden, och nu är golfarna minst lika vältränade som i andra sporter. Världseliten lägger otaliga timmar i gymmet, och det festas inte alls i samma utrsträckning, särskilt inte i närheten av banan. Men det finns fortfarande de som lever i den gamla skolan.

John Daly smokes a cigarette during the first round of the Senior PGA Championship golf tournament at Southern Hills Country Club, Thursday, May 27, 2021 in Tulsa, Okla. (Ian Maule/Tulsa World via AP)

John Daly har aldrig dolt att han gillar det goda i livet, och trots att han börjar bli till åldern så håller han fortfarande i i den absoluta världseliten. Den här veckan är han, till exempel, med i årets andra majortävling, PGA Championship, men han beter sig trots det precis som han vill. På grund av knäskador får Daly ett undantag och får ibland åka golfbil, vilket i vanliga fall är förbjudet, och han behandlar tävlingen som vilken amatör-golfare som helst.

Så mycket käkade han

Golf-journalisten Will Brinson följde med Daly under hela hans öppningsrunda av majortävlingen, och var noga med att följa precis allt som Daly stoppade i sig under tävlingen. Och det här är verkligen helt underbar läsning.

Under tävlingen så rökte Daly 21 cigaretter. Han drack tolv(!) burkar Cola Light – och åt sex förpackingar godis, av märket M&M. Det var varmt under tävlingen också, men tror att Daly hällde i sig vatten har du fel.

John Daly drives on the 16th hole during the first round of the PGA Championship golf tournament, Thursday, May 19, 2022, in Tulsa, Okla. (AP Photo/Sue Ogrocki)

Enligt Brinson så drack nämligen Daly noll(!) klunkar vatten under sin runda. Så hur gick det då? Jodå. Daly gick runt på två över par – samma score som exempelvis Henrik Stenson. Dessutom gick han runt på två slag bättre än tidernas bäste, Tiger Woods, och han är bara sju slag från ledning. Vilken ikon!

LÄS MER: Victor Hedman hyllas till skyarna efter ny supermatch – pekas ut som världens bästa back: ”Han är en Gud”

Få våra nyhetsbrev!