Annika Sörenstams nya prestigejobb – får toppuppdrag i golfvärlden: "Jag är hedrad"

Annika Sörenstams nya prestigejobb – får toppuppdrag i golfvärlden: ”Jag är hedrad”

Hon är en av tidernas bästa golfspelare.
Nu har Annika Sörenstam utsetts till ny ordförande för Internationella golfförbundet.
– Jag är ödmjuk och hedrad, säger hon i ett pressmeddelande.

Det blev hela 72 segrar på LPGA-touren och otroliga 10 majors under den makalösa golfkarriären. Annika Sörenstam är en av världens absolut främsta golfare genom tiderna och spelade in runt 200 miljoner kronor i prispengar.

Ikonen Sörenstam

2008 tog den framgångsrika karriären slut efter 16 år som proffs i den absoluta världstoppen. Sedan dess har vi fått se legendaren som kapten för Europa-laget i Solheim Cup men nu kommer ett ännu större prestigejobb.

Annika Sörenstam, golf
180619 Annika Sörenstam poserar för ett porträtt under en pressträff för ANNIKA Invitational Europe den 19 juni 2018 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Sörenstam har utsetts till ny ordförande för Internationella golfförbundet. Det innebär att svenska ikonen får ansvar för jätteorganisationen som sträcker sig över 146 länder och innehar hela 60 miljoner medlemmar.
– Jag är ödmjuk och hedrad, säger 50-åringen i ett officiellt pressmeddelande.

”Betyder mycket”

Avgående ordföranden Peter Dawson lämnar sin post efter tio år som högsta hönset för IGF.
– Internationella golfförbundet kunde inte vara i bättre händer, säger Dawson i ett uttalande.
– Peter gjorde ett strålande jobb som IGF-ordförande de senaste tio åren, säger Sörenstam om sin föregångare.

Annika Sörenstam, golf
150804 Annika Sörenstam poserar för ett porträtt under en pressträff inför ANNIKA Invitational Europe på Bro-Bålsta GK den 4 Augusti 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Den största framgången för golfsporten senaste åren är comebacken i OS-sammanhang. Efter över 100 år utanför de olympiska spelen gjorde golfen återkomst i OS 2016 i Rio de Janeiro, där Henrik Stenson lyckades ta ett OS-silver.

Sörenstam ser det som väldigt viktigt att golfen är en del av OS och ska i sin nya roll göra allt för att hålla kvar sportens OS-status.
– Som en internationell spelare betyder det så mycket för mig och för vår sport att golfen är tillbaka i OS. Jag ser fram emot att samarbeta med styrelsen, IOK och de styrande organen inom golfen för att få sporten att fortsätta växa globalt, säger hon med sina första ord som ordförande för Internationella golfförbundet.

LÄS MER: Beviset: Annika Sörenstam en av de allra största idrottarna i världen senaste 20 åren

Få våra nyhetsbrev!