Annika Sörenstams nya löfte om Donald Trump – efter beslutet och massiva kritiken: ”Har inga planer på det”

Annika Sörenstam fick enorm kritik.
Nu ger hon ett nytt löfte om Donald Trump.
– Det har jag inga planer på, säger hon till DN.

Annika Sörenstam är en av tidernas främsta golfspelare och en av de största idrottarna inom svensk idrottshistoria. Men inte ens Sörenstam är immun mot kritik.

Enorma kritiken

Den senaste tiden så har svenskan mötts av en rejäl kritikstorm efter att hon valde att ta emot den tidigare presidenten Donald Trumps frihetsmedalj – dagen efter att Kapitolium i Washington D.C. stormats. Donald Trump anses av många varit den som uppviglat stormningen, då han uppmanade sina supportrar att visa sitt missnöje mot det som han själv påstår var valfusk, men trots den stora skandalen så valde alltså Sörenstam att ta emot en medalj från honom.

Donald Trump, USA
200302 The United States president Donald J. Trump at a Keep America Great rally on March 2, 2020 in Charlotte, North Carolina, USA. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88125

Nu, i en intervju med Dagens Nyheter, så berättar hon om sitt val.

– Man måste acceptera att folk har olika synpunkter. Jag är öppen för att lyssna, det är det man kan göra. Men när jag ser på den här medaljen, som delats ut sedan 1963, så handlar det om att göra världen till en bättre plats. Det är mitt stora mål och det är det jag tänker fortsätta att göra, säger hon.

Nya löftet

Sörenstam har länge varit bekant med Donald Trump och spelat flera golfrundor med den förre presidenten. Men det kommer att förändras i framtiden. Det blir tydligt när hon får en fråga kring om hon kommer att spela med Trump mer framöver.

– Det har jag inga planer på, säger hon.

Annika Sörenstam, golf
150804 Annika Sörenstam poserar för ett porträtt under en pressträff inför ANNIKA Invitational Europe på Bro-Bålsta GK den 4 Augusti 2015 i Stockholm. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN / Cop 104

Annika Sörenstam, som nyligen fyllde 50 år, gör den här veckan sensationell comeback på LPGA-touren. Svenskan gör ett tillfälligt inhopp då touren spelar på hennes hemmabana. Det blir hennes första tävling bland världseliten sedan att hon avslutade karriären för 13 år sedan.

Under den aktiva karriären blev det makalösa 72 segrar på LPGA-touren, och hela tio(!) majorsegrar.

LÄS MER: När Tiger Woods satte den kaxigaste putten golfvärlden skådat: ”Visste att det var över”

Få våra nyhetsbrev!