Svenskens hårda kritik efter missade medaljen – sågar hela VM efter läskiga bilderna: ”Kan inte ha det så”

Svenskens hårda kritik efter missade medaljen – sågar hela VM efter läskiga bilderna: ”Kan inte ha det så”

Thobias Montler missade medalj i längdhoppsfinalen.
Efteråt var han starkt kritisk efter flera läskiga incidenter under VM.
– Vi kan inte ha det så här, säger han till Aftonbladet.

Thobias Montler hade verkligen prickat formen rätt inför årets friidrotts-VM. Längdhopparen slog ett årsbästa då han tog sig till final, efter att ha hoppat 8,03, men det var ett resultat som han inte lyckades klå när det väl betydde det som mest.

Bästa placeringen

Montler hade dock en fin träff då han hoppade 8 meter, och det räckte totalt till en sjätteplats i tävlingen. För Montler får det ändå ses som en framgång, då han hade en hel del bekymmer med skador inför VM, och det var dessutom hans bästa mästerskap i VM och OS hittills. Montler var dock inte nära diskussionerna om en guldmedalj, då greken Miltiádis Tentóglou hoppade hela 8,52.

230824 Thobias Montler of Sweden competes in men’s long jump final during day 6 of the 2023 World Athletics Championships on August 24, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men trots den fina placeringen var det till viss del upprörda miner från svensken efteråt. Under tävlingarna i Bukarest har det hänt mer än en gång att hopparna har halkat på plankan, och flugit okontrollerat fram i enormt hög hastighet. Det hände i kvalet, och i finalen hände det igen, den här gången för jamaicanen Carey McLeod, som var en av favoriterna på förhand.

LÄS MER: Daniel Ståhls helt klockrena svar på oväntade frågan efter VM-guldsuccén: ”Det där var kul”

Rasar efter läskiga bilderna

McLeod hamnade precis utanför pallen, efter att ha ramlat under ett av sina hopp.

– Det var en hoppare som var av väldigt bra kaliber, som skulle kunna fajtas om medaljerna. Nu petas han ner av sin landsman eftersom han inte är konkurrenskraftig. Det är lite trist, säger Thobias Montler till Aftonbladet.

230824 Carey McLeod of Jamaica competes in men’s long jump final during day 6 of the 2023 World Athletics Championships on August 24, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Montler menar att han och flera andra hoppare redan framfört sina synpunkter om arrangemanget och den farliga plankan i en enkät.

– Vi kan inte ha det som det är nu. Jag såg att det var väldigt många som svarade väldigt snabbt. Det är ändå kul att se att det är många som vill se en ändring eftersom det är så stor skaderisk.

LÄS MER: Perseus Karlströms jätteilska efter friidrotts-VM – vädrar nu sitt stora raseri: ”Det är skitsnack”