Svenska supertalangen om hyllningar efter guldet – och jämförelsen med Armand Duplantis: ”Så häftigt!”

Emma Sralla vann JVM-guld i överlägsen stil.
Efteråt har svenskan fått enorma hyllningarna – och jämförts med Armand Duplantis.
– Det är så häftigt, säger hon.

Emma Sralla var en av de stora favoriterna under diskusfinalen i JVM i Colombia. Och svenskan höll verkligen för trycket, och kastade flera meter längre än sina motståndare.

Hyllats rejält

När guldet var säkrat har Emma Sralla hyllats ordentligt. Av både sin tränare och av det svenska folket. En situation som är ovan för 17-åringen, och ingenting hon hade förväntat sig.

– Acceptansen jag fått av det svenska folket betyder allt för mig. Det är ju lite nervkittlande att tävla för ett land man inte bor i och jag brukar alltid bli lite nervös över just det. Men när jag ser vilket stöd jag verkar ha i Sverige så blir jag otroligt stolt över att vara svensk och tävla för Sverige, säger hon till Sportbladet.

Foto: SVT

Precis som en viss Armand Duplantis har Emma Sralla dubbla pass. Ett amerikanskt och ett svenskt. Hon har precis som stavhopparen valt att tävla för de sistnämnda, och därför är det omöjligt att inte jämföra henne med världsrekordinnehavaren.

Emma Sralla erkänner också att den är en jämförelse som inte stör henne det minsta, utan en som hon gillar.

Jämförs nu med ”Mondo”

– Haha, det där är en rolig fråga. Varför skulle det störa mig? Jag menar, folk jämför mig med en världsrekordhållare… Det är snarare något som får mig att hoppa av glädje! Att bli jämförd med honom är liksom det häftigaste som finns. Jag är ett stort fan av Mondo, så jag blir verkligen bara glad av att folk ens nämner oss i samma mening, säger hon.

220724 Armand Duplantis of Sweden with his gold medal at the medal ceremony for men’s pole vault during day 10 of the 2022 World Athletics Championships on July 24, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Nu siktar Emma Sralla mot att få tävla och representera landslaget tillsammans med Armand Duplantis. Förhoppningsvis, för hennes del, är det bara några år bort.

– Jag hoppas det, säger hon.

LÄS MER: Nils van der Poels fina gest – avslöjar nu samtalet från OS-stjärnan bakom stora succén: ”Det var magiskt”