Svenska jättekritiken mot TV4 efter friidrotts-VM – vädrar nu stora irritationen: "Det är inte anständigt i tv"

Svenska jättekritiken mot TV4 efter friidrotts-VM – vädrar nu stora irritationen: ”Det är inte anständigt i tv”

Daniel Ståhl och Armand Duplantis vann guld.
Friidrotts-VM blev en stor succé för Sverige.
Men nu väcks en tydlig jättekritik mot TV4.

Friidrotts-VM är över för den här gången och Sverige lyckades kamma hem tre VM-medaljer i form av guldhjältarna Armand Duplantis och Daniel Ståhl samt Perseus Karlströms silver. Målet var också tre medaljer på förhand men på sättet som Duplantis och Ståhl vann sina guld det kommer vi aldrig att glömma.

Kritik mot TV4

Medan ”Mondo” var totalt överlägsen och visade hur lekande lätt man kan vinna ett VM-guld så bjöd ”Ståhlmannen” på maximal spänning när han vann med diskusfinalen allra sista kast och dessutom slog nytt mästerskapsrekord. Men vid sidan av de svenska framgångarna så har det riktats en tydlig kritik mot TV4 efter friidrotts-VM.

Artikeln fortsätter efter bilden.

TV4, friidrotts-VM
230825 Frida Nordstrand, Carolina Klüft and Michel Torneus from TV4 ahead of a broadcast during day 7 of the 2023 World Athletics Championships on August 25, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0523

Den rutinerade krönikören Mats Olsson gillade inte alls vad han såg i TV4 när tv-kanalen visade sina experter Carolina Klüft och Michel Tornéus som firade Ståhls VM-guld.
”Egentligen borde man inte bli förvånad över nånting vad gäller sportbevakning i tv, men när TV4 lät kameran vila på experterna Carolina Klüft och Michel Tornéus, som jublade vilt när Daniel Ståhl kastade längre än Kristjan Ceh, passerades nån sorts gräns för vad som är anständigt i tv”, skriver han i SportExpressen.
”Eller så är gränserna utsuddade och dörrarna insparkade för längesen och det är fritt fram för det som en gång föraktfullt kallades hejaklacksjournalistik”.

LÄS MER: Desiré Inglanders vackra kärlekshyllning till Armand Duplantis efter VM-guldet: ”Ni är så fina”

Klüft & Tornéus

Krönikören jämför sedan med Discovery under senaste vinter-OS när svenska folket också fick hejaklacksjournalistik i bästa sädningstid.
”Allt det där försvann när Hans Fahlén som utsänd reporter vid OS i Peking 2022 firade som ett Metallica-fan i mosh pit med svensk flagga när Walter Wallberg tog ett överraskande guld i puckelpist. Jag antar att det heter ’bra tv’, det brukar göra det. Fahlén undrade själv den gången i Peking om man fick göra så bland journalister, men det sket han i för så stort i idrottens världshistoria var Wallbergs guldmedalj. Att Fahléns bror, Lars Fahlén, samtidigt var landslagstränare var liksom inget att bry sig om. Det var inte bättre förr, det var annorlunda”, skriver Olsson i sin krönika.

Artikeln fortsätter efter bilden.

TV4, friidrotts-VM
TV4-experterna Carolina Klüft och Michel Tornéus under diskusfinalen i friidrotts-VM. FOTO: X

Mats Olsson är tydlig med sin åsikt om vad han tycker om det här beteendet i svenska tv-sportkanaler.
”Medievärlden utvecklas och ingen kan stoppa utvecklingen. Vill tv-publiken se jublande experter som hejaklacksledare så ska den få göra det. Om det sen drabbar objektiviteten är en annan sak. Jag vet, det är ett svårt ord som ingen använder längre, men är ni osäkra på innebörden kan ni alltid googla. Jag tycker inte det är så ’bra tv’ heller. Vill jag se VM i friidrott vill jag se idrottsprestationer, inte tv-kändisar som jublar”, slår han fast.

LÄS MER: Jacob Hård tvingas nu slå tillbaka – efter hårda orden om Sverige i Norge: ”Har aldrig hört det”

Videon, som ni kan se här nedanför, på Klüft och Tornéus som lagts ut i sociala medier har också fått kritik från tv-tittare.
”När jag inte följt sändningen alls blir detta nästan löjligt. Två vuxna människor blir alldeles till sig för att någon kastar en tallrik ”jättelångt”. Så långt att han vinner VM i att kasta tallrik långt”, skriver en användare på X (tidigare Twitter).
”Kan det vara Sveriges största tabbe genom tiderna att ge VM till TV4, hur f*n är det möjligt att kasta in en reklampaus precis efter ett VM-guld och mästerskapsrekord?”, skriver en annan kritisk röst.
”Helvete vad man saknat se Klüft fira mästerskapsguld”, skriver en tredje som är positiv.

Håller du med om kritiken mot TV4? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: