Så hyllas Armand Duplantis i hela världen – efter makalösa guldsuccén

Armand Duplantis tog hem EM-guldet i stavhopp och har nu hoppat näst högst genom tiderna utomhus.
Efter succén på Olympiastadion i Berlin hyllas den 18-årige supertalangen nu över hela världen för sin insats.

Många trodde Armand Duplantis skulle vara med i kampen om medaljer på friidrotts-EM. Men när väl ljusen slocknat på Olympiastadion i Berlin hade svensk/amerikanen slagit alla förväntningar.

18-årige Duplantis tog hem EM-guldet, krossade det svenska rekordet med 12(!) centimeter och hoppade näst högst genom tiderna utomhus med sina 6,05.
– Det är galet, jag hoppas jag vaknar och det fortfarande är sant, sa han efter tävlingen till TT.

Duplantis hyllas i hela världen

Konkurrenterna, bland dessa Duplantis barndomsidol tillika vän i fransmannen Renaud Lavillenie, hyllade och gratulerade 18-åringen efter succén. Och hans mäktiga insats ger eko i hela världen.

”Han får det att se lätt ut. Vi bugar för dig, Armand Duplantis”, skriver brittiska BBC på Twitter.
”Han var kvällens stora stjärna”, konstaterar New York Times.

”Skrivit om reglerna”

Det var första gången i karriären som Duplantis spräckte den magiska sexmeters-gränsen, men på tv-bilderna syntes att han var högt över ribban även på 6,05.

I SVT:s sändning utbrast Kajsa Bergqvist att hoppet var ”upp emot 6,20” – och mängder av hyllningar strömmade in till svensken.
”Armand Duplantis och Jakob Ingebrigtsen har skrivit om reglerna om vad som är möjligt för en tonårig idrottare i detta mästerskap”, skriver Athletics Weekly på Twitter och får medhåll från den forne OS-guldmedaljören i sjukamp Denice Lewis.
”Vilken fantastisk tävling – jag har sett några sådana genom åren men den här Armand Duplantis är sensationell”, skriver hon.

Endast Sergej Bubka har hoppat högre än Duplantis med sina 6,14. Svensk/amerikanens konkurrent Lavillenie har hoppat allra högst med sina 6,16, men det inomhus.

DELA för att hylla Armand Duplantis helt makalösa insats!