Patrik Sjöberg om livsavgörande vändningen: ”Inte klarat ett dygn till”

De senaste veckorna har Patrik Sjöberg vårdats på sjukhus.
Han drabbades av dubbelsidig lunginflammation och blodförgiftning.
Nu berättar höjdhoppsikonen om sjukdomen på Instagram.
– Det gick så långt att jag förmodligen inte hade klarat ett dygn till utan medicinsk hjälp, skriver han.

Patrik Sjöberg har tidigare, via sociala medier, berättat att han varit inlagd på sjukhus i flera veckor. Han har vårdats Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Sjöberg har skrivit att han inte haft covid-19, utan dubbelsidig lugninflammation och blodförgiftning.

Foto: Instagram

Nu avslöjar han mer om sjukdomen och vad som ledde till den långa vistelsen på sjukhuset.
”I mitt fall verkar det som krocken jag hade med bilen tidigare i år kan ha varit startskottet och att jag inte åkte direkt till sjukhuset för en kontroll. Det jag trodde var covid-19 var fyra spräckta revben och innanför skadan hittade läkarna bakterier som gått ut i blodet och skapat sepsis dvs blodförgiftning”.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
181016 Patrik Sjöberg innan en begravningscermoni för Frank Anderssonden i Heliga korsets kapell den 16 oktober 2018 i på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Han skriver också:
”Att det gick så långt att jag förmodligen inte hade klarat ett dygn till utan medicinsk hjälp skyller jag på Corona för när jag började känna mig dålig runt en vecka efter krocken började jag ställa egna diagnoser och ont i hela kroppen,jobbig hosta, ont i lungorna,feber och allmänt trött och risig gjorde att jag intalade mig att sömn och mycket vatten kommer hjälpa mig att rida ut Corona och då slapp jag också att ligga sjukvården till last då jag alltid levt efter devisen att det finns folk som har det värre”

Få våra nyhetsbrev!