Miro Zalars hårda attack mot Stefan Holm: ”Man blir mörkrädd”

.

Stefan Holm har fått kritik för sin ambassadörsroll under VM i Qatar.
Efter att ha försvarat sitt uppdrag, går nu experten Miro Zalar till hård attack mot Stefan Holm.
– Man blir nästan mörkrädd för en del av de saker som han säger, rasar Zalar till Radiosporten.

Stefan Holm är ambassadör för ett världsmästerskap som ifrågasatts rejält. Den svenske höjdhoppslegendaren har också kritiserats för sitt beslut.

Han förklarade, innan VM, varför han var ambassadör:
– Jag fick en fråga av Asics som är IAAF:s huvudsponsor under sommaren men då var det osäkert om Sofie (Skoog) skulle kvala in. Men nu frågade man igen och då kände jag: va fan, varför inte? Jag älskar friidrott och det kan vara trevligt att vara där och se det från en annan sida, sa han till Sportbladet.

I en ny intervju, av Radiosporten, förklara Holm återigen sitt beslut. Och hur han upplevt ett mästerskap i ett land som kritiseras hårt för att inte upprätthålla de mänskliga rättigheterna.
– Det svider väldigt mycket i hjärtat, säger Holm.
– Du måste ha VM på olika platser. Men det blir väldigt kluvet. Man ska inte kunna arrangera ett mästerskap i ett sådant här land. Men vem ska bestämma vad som är okej?

Holm säger också att han tackade ja för att ””ha en god relation och kontakter med min gamla sponsor för att underlätta tillvaron för de jag tränar”.

Det uttalandet får experten Miro Zalar att gå i taket.
– Jag måste säga att jag är så oerhört besviken när jag hör honom. Jag har en enorm respekt för Stefan. Jag har sett honom som en väldigt klok kille med enorma idrottsprestationer och bra värderingar, men det här tycker jag är helt omdömeslöst.
– Jag får nypa mig i armen. Mot slutet av intervjun blir man nästan mörkrädd för en del saker som han säger. Att han måste ”underlätta för sin träningsgrupp”. Herrejesus Stefan…, säger han till Radiosporten.