Melwin Lycke Holm ryter ifrån efter omtalade bilden som skakar om hela friidrottsvärlden: "Det är helt sinnessjukt"

Melwin Lycke Holm ryter ifrån efter omtalade bilden som skakar om hela friidrottsvärlden: ”Det är helt sinnessjukt”

Melwin Lycke Holm är Sveriges mest lovande höjdhoppare.
Nu öppnar han upp om omtalade bilden som hela friidrottsvärlden pratar om.
– Det är helt sinnessjukt, han är inte riktigt klok, säger 19-åringen.

I flera år har förväntningarna varit höga på Melwin Lycke Holm. Han slog igenom i unga år som en supertalang och en av världens bästa höjdhoppare på ungdomssidan.

Holm jagar OS

Om man är Stefan Holms son och även har pappan som tränare så är grundförutsättningarna perfekta för att nå världstoppen. Nu väntar alla på det riktigt stora genombrottet som senior och drömmen är att nå sommar-OS i Paris 2024.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, friidrott
230902 Melwin Lycke Holm of Sweden celebrates after men’s high jump during the Finnkampen Athletics Gala on September 2, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0459

Hittills har 19-årige Melwin hoppat 2,18 m som högst och han har fortfarande en bit kvar till världseliten. Den regerande OS- och VM-guldmedaljören Gianmarco Tamberi är mannen som alla jagar och nu har italienaren väckt enorma reaktioner i friidrottsvärlden.

Omtalade bilden

31-åringen har nu delat med sig av en kontroversiell bild på sociala medier, där han har gått ned fem kilo på bara tre veckor med 200 dagar kvar till OS.
”OS-året har börjat och första träningslägret är avklarat. Målet? Att lämna så lite till slumpen som möjligt”, skriver Tamberi på Instagram se bilden här nedanför.

Melwin Lycke Holm ger nu sin ärliga syn på den omtalade bilden och mästarens extrema diet.
– Jag har sett den bilden. Varför han gör det nu, under träningssäsong, det har jag ingen som helst aning om. Men det är mycket Tamberi gör som jag inte har en aning om varför han gör det. Jag skulle tro att han testar sig bara, att träna ner sig i form för att se hur han känner sig, säger svenske talangen till Expressen.

”Chockerande”

19-åringen kan inte förstå varför Tamberi vill gå ned så pass mycket i vikt inför sommar-OS.
– Det är helt sinnessjukt. Jag vet inte riktigt vad han håller på med, han är inte riktigt klok. Men samtidigt har han nått väldigt stora framgångar. Det kanske grundar sig i en oändlig tro på det han gör, säger Lycke Holm till kvällstidningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, friidrott
240203 Melwin Lycke Holm, Kils AIK, deppar under herrarnas höjdhopp under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 3 februari 2024 i Stockholm. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN / COP 313 / MC0079

Världsmästaren har också öppnat upp om sitt uppmärksammade viktras. Tamberi erkänner att han jobbar intensivt med en dietist och hur viktigt det är för hans tävlingssäsong.
– Min diet är fruktansvärd, det är chockerande, säger han i en intervju med tidningen GQ.
– Jag kommer alltid till viktiga tävlingar efter månader av stenhård diet. I Budapest (friidrotts-VM 2023) vägde jag 73,9 kilo, vilket är något av det minsta jag vägt.

LÄS MER: Rivalerna i chock efter videon på Armand Duplantis – alla säger nu samma sak: ”Visar att han är kungen”

Då blev det VM-guld för en mager Gianmarco Tamberi och tydligen vill han återupprepa succédieten för att ta ännu ett OS-guld i sommar.

Tror du Melwin Lycke Holm lyckas nå sommar-OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev