Melwin Lycke Holm avslöjar det jobbiga efter SM-guldet – brutalt ärliga orden om pappa Stefan Holm: ”Det har påverkat mig”

Melwin Lycke Holm vann SM-guld i höjdhopp under helgen.
Men nu tvingas han erkänna det jobbiga som har varit.
– Det har påverkat mig ganska mycket faktiskt, erkänner han för Expressen.

Svenske stortalangen Melwin Lycke Holm har hoppat 2,20 meter som bäst i höjdhopp. Under helgens SM i Uddevalla räckte det endast med 2,15 m för att säkra ett nytt SM-guld.

Holms SM-guld

I kyla och regn visade 19-åringen varför han är Sveriges bästa höjdhoppare på herrsidan.
– Det är klart att jag är jätteglad över att vinna. Det är alltid viktigt att ta de här SM-gulden och visa vem som är bäst i Sverige för det är väldigt svårt att bli bäst i världen om du inte är bäst i ditt eget land, säger han i en intervju med Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, höjdhopp
240518 Melwin Lycke Holm of Sweden looks dejected after competing in men’s high jump during the Nordic Athletics Championships 2024 on May 18, 2024 in Malmö. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0340

Melwins pappa och tränare Stefan Holm öppnar också upp om sonens insats på friidrotts-EM.
– Skönt med ett guld. Vi hade väl hoppats på lite högre höjder, men med vädret och konkurrensen får man vara nöjd med det det blir, säger pappa Holm till kvällstidningen.
– Han var besviken över att han inte hoppade högre för han har varit väldigt laddad för att hoppa riktigt högt här. Hade det varit 20 plusgrader och uppehåll så hade det nog kunnat bli en bit. Så kändes det i alla fall.

Melwin om pappa

Tyvärr blir det inget sommar-OS i Paris för Lycke Holm då han inte klarat av att höja sitt personliga rekord på 2,20 m under våren. Vid friidrotts-EM i Rom missade han finalen med en hårsmån på kvalhöjden 2,21 m.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Melwin Lycke Holm, Stefan Holm, höjdhopp
240630 Melwin Lycke Holm, Kils AIK, och tränare Stefan Holm under dag 3 av Friidrotts-SM den 30 juni 2024 i Uddevalla. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0549

Året har inte alls blivit som stortalangen tänkt sig och karriären har också skakats av en högst allvarlig händelse. I maj när pappan Stefan Holm blev polisanmäld för misstänkt misshandel av en skolelev.

LÄS MER: Elevens mamma bryter tystnaden efter att Stefan Holm polisanmälts på grund av sitt agerande som lärarvikarie

Nu erkänner Melwin det jobbiga som varit, direkt efter ett vunnet SM-guld.
– Det var ju stökigt i början av sommaren med allt kring pappa. Det påverkade mig ganska mycket faktiskt. Mår du bara bra mentalt så hoppar du bra, men då kändes det väldigt osäkert med vad som skulle hända. Var jag än kollade så handlade allt om det, det var väldigt mycket i media och jag fick mycket frågor. Jag tror att det påverkade rätt mycket, berättar 19-åringen i intervjun och summerar sedan sommaren som varit:
– Jag tycker egentligen inte att resultaten riktigt speglar det jag har gjort på träning. Det har känts extremt bra på träningarna. Men man har tre förutsättningar som man måste sätta varje gång. Det ena är det mentala, det var det som strulade i början av säsongen av förklarliga skäl. Det andra är att man ska vara hel och frisk, det var det som strulade på EM när jag hade haft feber och inte alls mådde bra. Då hoppade jag ändå 2,17 där. Det tredje är vädret och det var det som inte stämde i dag när allting annat stämde.

Vad tycker du om allt det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev