Kända tv-doktorns hårda kritik mot Duplantis – efter omtalade bilderna: ”Vill inte se det från honom igen”

Kända tv-doktorns hårda kritik mot Duplantis – efter omtalade bilderna: ”Vill inte se det från honom igen”

Armand Duplantis hyllades efter att ha klunkat en öl – som han fått från en åskådare.
Tv-doktorn Mikael Sandström är inte imponerad.
– Det kan ju ha varit hans värsta fiende som stod där, säger han.

Armand Duplanis har några minst sagt händelserika veckor bakom sig, då han vann Diamond League-finalen i Zürich för första gången. Men det är inte bara för hans enorma sportsliga framgångar som han varit i ropet under den senaste tiden.

Nya kritiken

Efter att ha vunnit en Diamond League-tävling så blev ett klipp rejält viralt då den unge svensken fick en öl från någon i publiken, som han sedan svepte direkt. Duplantis har fått en del kritik för tilltaget, bland annat från sin pappa och tränare Greg Duplantis, men Mondo har hela tiden sagt att han var noggrann med att ölen var orörd, och att personen som gav honom den var förtroendeingivande.

210803 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Men i helgen kom ytterligare kritik mot Mondo – från tv-doktorn Mikael Sandström. I TV4-programmet Efter Fem menade han att det var oförsiktigt av Duplantis.

– Om det var vanlig starköl på fyra, fem procent kommer han att nå 0,20 eller 0,25 promille på 30 eller 40 minuter. Sedan händer det inte så mycket mer, säger Sandström.

”Oron är befogad”

Sandström menar dock att oron som Greg Duplantis uttryckte är befogad.

– Den oron är absolut befogad. Det kan ju ha varit hans värsta fiende som stod där. Man har ju ingen aning. Alkoholen är inte farlig för honom, det här händer ju så enormt sällan. Men vad som var i glaset kan han inte veta. Det där vill vi helst inte att han gör igen, säger han.

Mikael Sandström, arkivbild. Foto: TV4

Armand Duplantis tjänade stora summor då han vann Diamond League-finalen, då han dessutom fick en rejäl bonus då han var den främsta atleten i samtliga hoppgrenar. I somras vann han dessutom OS-guld, och nästa år väntar VM, som han fortfarande inte vunnit.

LÄS MER: Hemliga jättebelöningen till Armand Duplantis efter nya prestigesegern – visste ingenting: ”Inte en aning!”

Få våra nyhetsbrev!