Kajsa Bergqvists utspel: Stoppa Aregawi från OS.

I slutet av februari åkte svenska OS-guldhoppet Abeba Aregawi fast i ett dopingtest efter positiva prover av det otillåtna preparatet meldonium. Men i dag kom vändningen där dopingkommissionen återkallade sin anmälan och upphävde helt den långa avstängningen.

Därför är Aregawi fri att tävla igen för Sverige och därmed högaktuell för sommarens OS i Rio. En som inte tycker om det är SVT:s expert Kajsa Bergqvist.
– Om hon fortsätter att tävla hoppas jag att hon gör det för någon annan istället. Hon har förverkat sitt förtroende att tävla för det svenska landslaget, säger Bergqvist till SVT.

Förra höjdhopperskan Kajsa Bergqvist har fått nog och vill att svenska friidrottsförbundet portar Aregawi från att tävla under svensk flagg.
– Hon har använt prestationshöjande preparat. Den förklaringen hon gav till det var så erbarmligt dålig tycker jag. Hon sa att hon ätit omärkta piller som hon fått av okända doktorer utan att veta varför. Har man en sån inställning, om det nu är sant, då vet man inte vad hon satt i sig tidigare. Där kände jag att jag fått nog, säger hon till SVT.

LÄS MER: Svenskans ilska efter OS-petningen: ”Min dröm blir inte verklighet”.

Aregawi

Gilla Sportbibeln om du också älskar ren sport.