Ilskan efter att svenska stjärnskotten blivit stoppade: ”Det är helt åt fanders!”

Både Angelica Bengtsson och Armand Duplantis imponerade stort i Folksam GP.
Men trots fina succén är arrangören Johan Engberg ändå rejält irriterad.
– Det är helt åt fanders, förstör bara vår idrott, säger han till SportExpressen.

Tävlingen Folksam GP har avgjorts på Tingvall IP i Karlstad senaste dagarna där det bjudits på friidrott i absolut världsklass. Tack vare att våra nya svenska stjärnskott har imponerat rejält.

Både Angelica Bengtsson och Andreas Kramer slog till med nya svenska rekord samt Daniel Ståhl och Armand Duplantis bjöd på världsresultat. Årets tävling kan faktiskt ha varit tidernas bästa upplaga av Folksam GP.

Ilskan efter Folksam GP

Men ändå är Johan Engborg, tävlingschef för arrangören IF Göta, irriterad efter galan. På grund av att drömplanen gick i stöpet.

Planen var att både damerna och herrarna skulle köra stavhoppet samtidigt inför den samlade storpubliken i Karlstad. Det skulle ge en stekhet final där både Bengtsson och Duplantis hade varit sist kvar och växelvis gått för svenska rekorden.

Men planen ändrades i allra sista stund och stavdamerna och stavherrarna fick hoppa var för sig. På grund av en irriterande regel.
– Det här handlar om en regel som IAAF skrev in i november förra året. Den säger att om man ska köra damer och herrar på samma ansatsbana så får ribban inte sänkas, den måste höjas hela tiden, säger tävlingschefen Engberg till SportExpressen.
– Och det är en regel som är helt åt fanders, som bara förstör vår idrott. De pratar om att de vill utveckla friidrotten och så sätter man en sån regel som i princip gör det omöjligt för män och kvinnor att tävla tillsammans…

Men IAAF vägrade ändå

Arrangörerna för Folksam GP försökte in i det sista att få till drömscenariot för stavhoppet. Men IAAF vägrade att gå med på den storslagna idén.
– Jag tycker det är oerhört tråkigt och illavarslande, jag är oerhört besviken. Jag menar, här hade vi tio hoppare totalt och rytmen i tävlingen hade blivit bra. Dessutom hade vi chansen att få in två av våra största stjärnor tillsammans på primetime… men de pekar bara på sin regel, säger en irriterad Engberg till kvällstidningen.

Nu har tävlingschefen Engberg hört av sig till svenska friidrottsförbundet, som i sin tur ska ta upp ärendet med IAAF för att få till en förändring av regeln.

Dela artikeln för att hylla Angelica Bengtsson och Armand Duplantis!

LÄS MER: Här är Celtics mäktiga hyllning till Henrik Larsson på årsdagen!

Svenska OS-guldhjälten Jenny Rissveds ilska – ryter till: ”Varför kan inte folk bete sig!?”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);