Friidrottstalangen död – blev endast 22 år gammal

Friidrottsvärlden är i sorg.
Häcktalangen Daeshon Gordon avled hastigt under söndagen.
Jamaicanskan blev 22 år gammal.

Daeshon Gordon var en av de främsta löftena i det jamaicanska friidrottslandslaget. De senaste åren studerade häcktalangen på Louisiana State University där hon stått för flera framgångsrika insatser.

Daeshon Gordon död

Under söndagen meddelade hennes amerikanska universitet Northwestern State University det tragiska beskedet att Gordon hastigt gått bort, endast 22 år gammal.

Daeshon Gordon. Foto: NSU/Youtube

Till hösten skulle Daeshon Gordon studera på just Northwestern University efter fyra år på LSU, universitetet som även Armand Duplantis studerar på. I juni gjorde hon sin sista tävling och målet var att ta medalj i OS i Tokyo 2020, skriver Northwestern.

”Våra tankar går ut till Daeshons familj och till vår friidrottsfamilj i den här otroligt svåra stunden. Det finns inga ord som kan förklara de känslor så många har när ett ungt liv plötsligt tar slut och det alldeles för tidigt”, säger Northwesterns friidrottsansvarig Greg Burke i ett pressmeddelande.

We are devastated at the sudden loss this morning of a remarkable young woman, competitor and teammate. Daeshon was a…

Posted by Northwestern State University Track and Field & Cross Country on Sunday, 21 October 2018

Gordon tävlade bland annat i de pan-amerikanska juniorspelen och sprang 2015 hem bronset. I fjol slutade häcklöperskan på fjärdeplats i det nationella college-tävlingarna och var en stor del i framgångarna i såväl individuella grenar och stafett.

I semifinalen på college-mästerskapet satte Daeshon Gordon nytt skolrekord på 100 meter häck med tiden 13,04. I februari satte hon även rekord på 60 meter häck med tiden 8,15.

Många kondoleanser

Via sociala medier sörjs nu Gordons bortgång av friidrottsfamiljen.

Juniorvärldsmästaren Damion Thomas Jr och den förre LSU-löparen Ashley Spencer, som tog brons för USA i stafetten i OS i Rio 2016, sänder sina kondoleanser.

”Mina böner går ut till LSU och vännerna och familjen till Daeshon Gordon. Vilken tragedi att förlora ett sådant ungt och frejdigt liv”, skriver Spencer på Twitter.

Daeshon Gordon blev 22 år gammal.

Vila i frid.

LÄS MER: Per Elofssons ord om sjukdomen: Har fått en stroke

Norska mardrömmen inför premiären: Therese Johaug separeras från lagkamraterna