Emma Green lämnade friidrotten och försvann helt – berättar nu om nya jobbet: ”Jag trivs med det”

Det har gått fem år sedan Emma Green la höjdhoppet på hyllan.
Nu berättar ikonen om nya livet.
– Jag trivs med livet, säger hon.

Det var efter inomhus-EM 2017 som Emma Green meddelade att hon lägger ned sin elitkarriär. Hon gick i pension som en av Sveriges främsta höjdhoppare med bland annat ett VM-brons och ett EM-silver på meritlistan.

Berättar om nya jobbet

Många vill nog hävda att det bara är Kajsa Bergqvist som varit större på damsidan – och Emma Green lämnade ett enormt tomrum efter sig inom svensk höjdhopp när hon valde att sluta.

170303 Sveriges, Emma Green i damernas höjdhopp kval under inomhus-EM i friidrott den 3 mars 2017 i Belgrad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Efter karriären har hon bland annat hållit på mycket med yoga. Det är något hon fortfarande är engagerad inom, men inte i lika stor utsträckning som förut. Vid årsskiftet lämnade hon uppdraget som vd för bolaget Yuman Yoga.

– Jag kände att jag inte hade tid och ville kunna ägna mig åt att skaffa nya erfarenheter och att ta mig an andra spännande uppdrag. Känner att jag hellre jobbar för mig själv och att jag då kan påverka min tid till att kunna göra mer känslomässiga val, säger hon till GP.

”Jag trivs med livet”

I dag har hon valt en annan inriktning – men hon arbetar kvar inom idrott och hälsa och yogan ligger henne nära om hjärtat. I stället är Emma Green verksam som personlig tränare med klienter online.

– Jag är som folk är mest. Jag jobbar mycket med att försöka inspirera människor till att ta hand om sig, både fysiskt och psykiskt. Att leva hälsosamt, och där använder jag mig en del av yogan, säger hon och fortsätter:

170302 Sveriges Emma Green, höjdhopp poserar för ett porträtt under en pressträff inför inomhus-EM den 2 mars 2017 i Belgrad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

– Jag vill få människor att lyssna på sin kropp, för det är många som kör för hårt med sig själva. Det gjorde jag också när jag var elitidrottare. Det är viktigt att lyssna på vad kroppen försöker förmedla. Den ger signaler när någonting är fel. Jag trivs med livet.

LÄS MER: Här är ikonen Charlotte Kallas nya jobb – får uppdrag inom längdåkningen: ”Det känns som en dröm”