Daniel Ståhls mardrömsbesked inför VM – åker på bakslag med veckan till tävlingsstart: ”En klar nackdel”

Veckan kvar till VM.
Då kommer mardrömsbeskedet för Daniel Ståhl.

– Det är en klar nackel, säger Radiosportens expert Miro Zalar.

Daniel Ståhl har haft en rörig säsong, med höga toppar och djupa dalar. Fram tills för någon vecka sedan hade han fortfarande inte kastat över 70 meter, och han var inte etta i världen längre.

Stort bakslag

Men på loppet av två veckor så svarade han först för ett monsterkast över 70 meter under en tävling i Finland, och under en tävling i Sverige svarade han för sitt näst längsta kast i karriären – och dessutom det längsta i år. Ståhl var världsetta igen, men efter tävlingen har resultaten på nytt svajat.

210827 Diskuskastaren Daniel Ståhl på läktaren under dag 1 av Friidrotts-SM den 27 augusti 2021 i Borås. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Han går dock in som en av de stora guldfavoriterna i årets VM, som inleds den 15 juli. Men med bara veckan kvar till tävlingsstart kommer nu ett mardrömsbesked för den svenske stjärnan. Hans tränare Vesteinn Hafsteinsson har varit en stor del i Ståhls framgång, och de båda jobbar enormt tätt ihop.

”En klar nackdel”

Hafsteinsson har nu sjukskrivits med utmattningssyndrom, och det står nu klart att han missar VM i USA. Han är sjukskriven i totalt sex veckor.

– Jättesynd såklart att Vésteinn inte kan vara med på den här resan, men det finns saker som är mycket viktigare än friidrott, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

210829 Daniel Ståhl, Spårvägens FK, jublar tävlar i herrarnas kula under SM i friidrott den 29 augusti 2021 i Borås. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Miro Zalar, expert på Radiosporten, menar att det är ett stort bakslag för Ståhl.

– Det är jätteviktigt, det är ingen tvekan om det. Nu är de ju rutinerade så att det är möjligt att de klarar det här på egen hand men jag tror att det är en klar nackdel, säger Radiosportens expert Miro Zalar.

LÄS MER: SVT-expertens tokmäktiga hyllning – efter svenske supertalangens historiska(!) insats: ”Sensationellt bra”