Daniel Ståhls jättesuccé på hemmaplan – tog SM-medalj i helt fel gren(!): ”Jag höll det hemligt...”

Daniel Ståhls jättesuccé på hemmaplan – tog SM-medalj i helt fel gren(!): ”Jag höll det hemligt…”

OS-guld i diskus – och SM-silver i kula.
Daniel Ståhl förvånade många under SM i helgen.
– Jag höll det hemligt ganska länge, säger Ståhl efteråt.

Daniel Ståhl är världens bästa diskuskastare, det har stått klart sedan många år tillbaka och cementerades verkligen fast under sommaren då han vann ett efterlängtat OS-guld i grenen. Daniel Ståhl var överlycklig efteråt, och firade vilt med landsmannen Simon Pettersson, som tog ett oväntat silver.

Succé i fel gren

Ståhl var inte direkt en liten favorit när SM-tävlingarna i diskus avgjordes i helgen, och han höll för pressen och vann före Simon Pettersson, precis som i OS. Men desto mer oväntat var det som hände på söndagen – då Ståhl plötsligt bestämde sig för att tävla igen.

210828 Daniel Ståhl, Spårvägens FK, inför herrarnas diskus under SM i friidrott den 28 augusti 2021 i Borås. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Svensken har visserligen flera medaljer i kulstötning, men den senaste gången han tävlade var 2018. Men i helgen klev han på nytt in i grenen under SM – och tog silver, med ett jättekast på 19.47, ett nytt personbästa. Det var ingenting som Ståhl planerat jättelänge för.

– Jag höll det hemligt ganska länge. För ungefär två veckor sen tänkte jag att det vore kul att vara med på SM. Om det skulle gå bra på OS sa coachen att jag fick vara med på SM, säger han i SVT.

”Älskar det här”

Och det var verkligen ingenting som Ståhl ångrade efteråt.

– Jag älskar SM och det är roligt att göra allt för klubben så jag har kört tre pass i kula här innan. Det är roligt, säger han.

210829 Daniel Ståhl, Spårvägens FK, jublar när han tävlar i herrarnas kula under SM i friidrott den 29 augusti 2021 i Borås. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl fick även frågan huruvida det blir några fler framträdanden inom kula framöver, men det ville han inte svara på. Wiktor Petersson var den stora favoriten och höll för pressen, då han vann på 19,76. Även Simon Pettersson ställde upp i grenen, men hamnade utanför pallen.

LÄS MER: Nära vännens hårda attack mot Michael Schumachers fru(!) – kräver nu svar: ”Varför blir jag straffad?”

Få våra nyhetsbrev!