Daniel Ståhls första ord om stora bakslaget under VM – så påverkas guldfavoriten: ”Det är oerhört tråkigt”

Daniel Ståhls första ord om stora bakslaget under VM – så påverkas guldfavoriten: ”Det är oerhört tråkigt”

Daniel Ståhls tränare missar VM.
Ett bakslag för den stora guldfavoriten.
– Det är oerhört tråkigt, säger diskusstjärnan till SVT.

Daniel Ståhl har haft en svängig säsong, men när VM inleds om bara några dagar så går han ändå in i diskustävlingen som favorit. Han har i år för det mesta inte varit världsetta, men hans högsta kapacitet går trots allt inte att ifrågasätta.

Tränaren missar

Ståhl har kastat det längsta kastet i världen i år, men han har samtidigt bara haft två kast över 70 meter. Men han är van att prestera på mästerskap, men under årets VM så har han drabbats av ett stort bakslag.

210827 Diskuskastaren Daniel Ståhl på läktaren under dag 1 av Friidrotts-SM den 27 augusti 2021 i Borås. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Hans hyllade tränare Vesteinn Hafsteinsson har sjukskrivits med utmattningssymptom, och blir hemma under mästerskapet. Nu får Daniel Ståhl för första gången uttala sig om hur det blir att inte ha sin närmaste ledare på plats.

– Det är oerhört tråkigt, Vesteinn har jobbat hårt och han behöver vila, man kan säga att han har gått in i väggen, det är nog det bästa beslutet, att han är hemma och vilar och vi andra vet precis vad vi ska göra, vi har fått träningsprogram, säger Ståhl till SVT.

”Bättre för varje dag”

Ståhl menar dock att Hafsteinsson är underrättad om hur det går för Ståhl, och det går åt rätt håll.

– Det är lite bättre för varje dag som kommer, vi har haft kontakt, jag har rapporterat lite hur träningen har gått.

Daniel Ståhl, friidrott
200905 Daniel Ståhl of Sweden competes in the men’s discus throw during the Finnkampen day 1 on September 5, 2020 in Tampere, Finland. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / Cop 211

Ståhl är inte heller helt ensam under mästerskapet. I Hafsteinssons ställe har Åke Ruus kallats in. Han har varit med under stora delar av Ståhls karriär, och det ger honom mycket att han är på plats under tävlingarna i USA.

– Man blir trygg och lugn av honom, han var med på alla mina juniormästerskap och seniormästerskap, säger Ståhl.

LÄS MER: Helt otroliga sågningarna av svensken – efter historiska krossen mot Norge i EM: ”Det sämsta jag någonsin sett”