Daniel Ståhl slår tillbaka – efter tränarens oväntade pensionärsutspel(!): ”Det blev lite fel…”

Tränaren menade att Daniel Ståhl ska träna som en pensionär.
Ståhl själv håller inte med…
– Ordvalet blev kanske lite fel, säger han.

Daniel Ståhl har en alldeles makalös säsong i bagaget. I somras vann han sitt efterlängtade OS-guld, och därefter har han skrivit på en rad lukrativa avtal som säkrat hans ekonomi under de närmsta åren.

Slår tillbaka

Under torsdagen vann han dessutom, i övertygande stil, Diamond League-finalen, vilket verkligen var kronan på verket på en nästan felfri säsong. Men Ståhl har som mål att slå världsrekord, och vägen dit kommer bli lite annorlunda, har hans tränare tidigare förmedlat.

210704 Daniel Ståhl of Sweden looks dejected while competing in men’s discus throw during the athletics gala Bauhaus-galan, Diamond League Stockholm on July 4, 2021 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Vesteinn Hafsteinsson, som han heter, berättade tidigare under sommaren att Ståhl ska gå ner betydligt i träningsmängd – runt 25-30 procent mindre – och att det kommer bli nästan som ett pensionärsliv. Syftet var att i stället för att slita ut sig på träning, till hundra procent slita ut sig på tävling.

”Ordvalet blev fel…”

Nu ändrar sig dock Daniel Ståhl lite, och menar att tränarens ordval blev tokigt.

– Han har oftast rätt i det han säger, men själva ordvalet blev kanske lite fel. Någon pensionär tänker jag inte bli. Inte än. Men jag ska dra ner lite på träningen och inte slita så mycket som tidigare. Huset är redan byggt, nu ska det bara underhållas, säger han till Aftonbladet.

210701 Daniel Ståhl of Sweden looks dejected during Bislett Games on July 1, 2021 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl vann varenda Diamond League-tävling i år, men imponerade inte under finalen. Hans kast på 66,49 räckte dock till seger.

– Men jag hade ett par kast i buren som det var bra tryck i. De kunde säkert ha blivit kring 68 meter. Men jag blev lite för ivrig och tappade rytmen och känslan, säger Ståhl.

LÄS MER: Armand Duplantis utspel efter nya jättevinsten – ger nu upp och ändrar strategi: ”Har blivit en förbannelse”

Få våra nyhetsbrev!