Daniel Ståhl avslöjar sanningen efter VM-guldet – slår nu tillbaka mot Carolina Klüfts påstående

Daniel Ståhl avslöjar sanningen efter VM-guldet – slår nu tillbaka mot Carolina Klüfts påstående

Daniel Ståhl är återigen världsmästare i diskus.
Nu erkänner han sanningen efter Carolina Klüfts påstående.
– Jag är övertygad om att det är så, säger TV4-experten i ett uttalande.

Revanschlusten var stor hos Daniel Ståhl inför diskusfinalen i friidrotts-VM. Efter att ha gått miste om VM-medalj helt och hållet förra året så har han gjort flera förändringar.

Ståhls nya plan

30-åringen bröt med tränaren Vesteinn Hafsteinsson och flyttade till Malmö för att hitta ny inspiration och en annan väg i karriären. Samtidigt som han tagit ned förväntningarna på sig själv.
– Det är inte så mycket krav, jag behöver inte jaga några rekord om jag inte vill eller ta nya guld eller världsrekord och så. Utan njuta mer av sporten och liksom, trycka på och ha det skoj. Det låter kanske konstigt för er journalister, men det är det som funkar, sa Ståhl inför Bahausgalan tidigare på sommaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Carolina Klüft, friidrott
220630 Carolina Klüft during the athletics gala Bauhaus-galan, Diamond League Stockholm, on June 30, 2022 in Stockholm. Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / MT0414

Samma synsätt gick svensken även in i friidrotts-VM med och TV4-experten Carolina Klüft ser det som en medveten strategi. Allt för att minska pressen på sig själv och kunna hantera känslorna bättre.
– Jag är övertygad om att det där är strategier för att dämpa pressen utifrån. Det är viktigt att känna att han kan kontrollera det, då kan han styra vad han pratar om och hur han pratar om det, säger hon i TV4.

LÄS MER: Leif Boork tvingas be om ursäkt till Daniel Ståhl – efter oväntade orden innan VM-guldet: ”Jag lägger mig platt”

Nytt VM-guld

Vi kan lugnt säga att det var ett genidrag av Daniel Ståhl som när det behövdes som mest klev fram och levererade sin fulla potential. Med diskusfinalens allra sista kast var han nere för räkning och svarade med en fantastisk idrottsprestation som svenska folket aldrig kommer att glömma.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Ståhl, friidrott
230821 Daniel Ståhl of Sweden celebrates after men’s discus throw final during day 3 of the 2023 World Athletics Championships on August 21, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0519

Svensken vann VM-guldet och slog nytt mästerskapsrekord med sitt tredje bästa kast i karriären. Efteråt bekräftas strategin som Klüft var inne på.
– Ja, det har varit en taktik från hans sida. Det är så coolt, så kan man bara säga när man är olympisk mästare. Han har inte press på sig längre, han har vunnit stora medaljer. Han ska bara ut och njuta, för han har redan uppnått allt, säger Ståhls nya tränare Staffan Jönsson till SportExpressen.

LÄS MER: Här tappar den isländske(!) kommentatorn det fullständigt efter Daniel Ståhls jättekast: ”ÓÓÓTRÚLEGUR!”

Daniel Ståhl erkänner också att den nya mentaliteten har varit till hans fördel. Men slår ändå tillbaka med att det skulle vara en medveten strategi.
– Nja, så här va. Efter 2021, inför 2022, ville jag fortsätta jaga nya guld och rekord och då låste det sig för mig i VM i Oregon och i München. Det blev bara sämre. I stället för att bara njuta av att vara den olympiske mästaren och världsmästaren jag varit. Så taktik har det inte varit direkt, mer att bara njuta av sporten. 

Vad tycker du om Daniel Ståhls VM-insats? Dela artikeln och säg din åsikt!