Daniel Ståhl avslöjar nu hur absurt mycket han tar i bänkpress – VM-guldhjältens makalösa rekord i gymmet: ”Kan kasta långt”

Daniel Ståhl har vunnit både OS- och VM-guld.
Och svenske friidrottshjälten är verkligen stark som en oxe.
Nu avslöjar Ståhl exakt hur mycket han klarar att lyfta i bänkpress.

Han är både regerande världsmästare och regerande olympisk mästare i diskus. Daniel Ståhl har fullföljt sina målsättningar inom friidrotten och samlat på sig sex internationella mästerskapsmedaljer under den framgångsrika karriären.

Ståhl växlar upp

Nu laddar han inför det stora målet i sommar som är OS 2024 i Paris. Och den svenske ”Ståhlmannen” har verkligen växlat upp i sin träning senaste tiden.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Ståhl, diskus
230822 Daniel Ståhl of Sweden poses with his gold medal for men’s discus throw during day 4 of the 2023 World Athletics Championships on August 22, 2023 in Budapest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0520

Med sina 202 centimeter och 163 kilogram är Ståhl ett rejält stycke människa. Nu erkänner 31-åringen att han lyfter 10 till 15 kilo mer i gymmet den här säsongen jämfört med tidigare.

Rekordet i bänk

Sedan ett år tillbaka har Ståhl flyttat ned till Malmö och har numera Staffan Jönsson som tränare. Tillsammans har de verkligen växlat upp styrketräningen för att nå nya längder med diskusen.
– Vi har några riktvikter som vi vill ha i knäböj, marklyft och bänk. Ligger han där så vet vi att han kan kasta långt. Han är lite närmare de vikterna nu än vad han var i samma läge för ett år sedan. Så nu har vi lite mer tid att få samma vikt att röra sig snabbare, att få honom mer explosiv, säger Jönsson till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Ståhl, diskus
240507 Diskuskastaren Daniel Ståhl poserar för ett porträtt i samband med en presskonferens inför OS den 7 maj 2024 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0404

Då blir ju så klart den givna följdfrågan som alla undrar över, nämligen exakt hur mycket Daniel Ståhl klarar av i bänkpress. Och det är verkligen en hel del.
– 210 kilo i bänkpress. Fem repetitioner på 350 kilo i marklyft. Tre repetitioner på kring 300 kilo i benböj, erkänner tränaren i intervjun.

LÄS MER: Armand Duplantis avslöjar det alla undrar – så mycket tar han i bänkpress: ”Mycket mindre än min pappa”

Ståhl har som längst kastat 71,86 i karriären och med den nya styrkan ska svenske friidrottshjälten nå ännu högre höjder.
– Hanterar man den här styrkan på rätt sätt, med långa rörelser i diskusringen, då är det inga problem. Sen är det lätt att man blir för ivrig när man kastar, så att man river och sliter när man är ännu starkare, säger Daniel till kvällstidningen.

Vad tycker du om Daniel Ståhls otroliga siffror i gymmet? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev