Armand Duplantis störtsköna ord – om virala videon som precis ALLA älskar: ”Jag var ganska impulsiv…”

Armand Duplantis hade precis gjort ett jättehopp i Diamond League.
Då firade han – genom att dricka en åskådares öl.
– Den slank ner utan problem, säger han.

Armand Duplantis gick som vanligt in som den enorma favoriten när det var Diamond League-tävling i Bryssel i helgen. Han vann tävlingen redan på 5,91, men var i vanlig ordning inte alls färdig där – och han strävade direkt mot högre höjder.

Vann stort

Först klarade han superhöjden 6,05, och då kändes det som att världsrekordet på 6,19 inte alls var en omöjlighet. Men arrangören hade problem att få upp ribban på rätt höjd, och att få den att ligga helt stilla, och Duplantis fick vänta länge på nästa hopp vilket inte alls var optimalt.

Armand Duplantis, stavhopp
210721 Armand Duplantis of Sweden during an athletics pole vault training session ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Fukuoka. Photo: Daisuke Asauchi / BILDBYRÅN / Cop 312

Det blev inget nytt världsrekord – men ytterligare en succétävling för en av världens absolut hetaste friidrottare. Och Duplantis var glad efteråt – och firade som sig bör. I ett klipp som fått rejäl spridning på sociala medier ser man nämligen hur Mondo tar en öl från en åskådare – och börjar dricka. Duplantis har själv delat den klockrena videon på sin Instagram.

– När man är i Bryssel ska man ju dricka belgisk öl, säger Mondo till Expressen.

Drack åskådares öl

Duplantis berättar att han inte var rädd att det skulle vara något märkligt i ölen.

– Det var en kille som kom fram med den, jag vet inte vem han var, men han verkade trovärdig nog. Jag frågade om den var orörd och jag såg att den var det. Jag hade ju aldrig tagit en halvdrucken öl. 

210701 Armand Duplantis of Sweden during Bislett Games on July 1, 2021 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Duplantis berättar vidare:

– Jag var full av adrenalin och ganska impusliv. Den slank ner utan problem.

Armand Duplantis har nu bara en tävling kvar för säsongen – vilket är Diamond League-finalen.

LÄS MER: Nya förklaringen till spanske tränarens fula gest mot läktaren – och Jannes stora ilska: ”Helt oacceptabelt!”

Få våra nyhetsbrev!