Armand Duplantis slår nu tillbaka efter ikonens kritik – svenske stjärnans ärliga svar: ”Det är fel”

Ikonen Michael Johnson vill förändra friidrotten rejält.
Nu slår världsstjärnan Armand Duplantis tillbaka mot kritiken.
– Jag fattar vad han vill säga, men…, säger ”Mondo” i en intervju med TT.

Tidigare i våras gick löparikonen Michael Johnson ut och kritiserade friidrotten och krävde omedelbar förändring. Amerikanen såg allvarligt på friidrottens framtid och ansåg att man måste göra hela sporten mer attraktiv igen.

Duplantis svar

Johnson vill effektivisera och korta ned tävlingar som är alldeles för långa och långsamma, framförallt alla hopp- och kastgrenar. Rent konkret vill han att en stavhoppstävling bara ska ta 15 minuter att genomföra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230614 Armand Duplantis of Sweden during a press event ahead of the athletics competition Bislett Games on June 14, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0457

Svenske världsstjärnan Armand Duplantis reagerar kraftigt när han får höra ikonens kontroversiella förslag – och slår tillbaka.
– 15 minuter!? Jag tror det är fel idé. Men jag tror att det är grenar som är mer spännande än andra grenar. Jag fattar vad han försöker säga. Men om du snackar om stavhopp, det är en av de mer spännande grenarna, säger han i en intervju med TT.
– Men de (tävlingarna) kanske kan vara lite kortare.

LÄS MER: Därför nobbar Armand Duplantis svenska landslaget igen – men Daniel Ståhl gör tvärtom och hyllas stort

Nytt rekord?

”Mondo” kan ändå hålla med Michael Johnson om att stavhoppstävlingar har en tendens att dra ut på tiden. Han ser också att det tajtas till lite mer.
– Jag älskar stavhopp, men det tar för lång tid. Jag önskar att vi kan göra det lite tajtare, säger Duplantis i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, stavhopp
230614 Armand Duplantis of Sweden and Jakob Ingebrigtsen of Norway during a press event ahead of the athletics competition Bislett Games on June 14, 2023 in Oslo. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0457

På torsdagskvällen är det dags för Armand Duplantis att dra igång Diamond League för säsongen. Och målet är att ge publiken i Oslo ännu ett världsrekord.
– Det är möjligt, säger han själv.

Håller du med Armand Duplantis här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Carolina Klüfts vackra hyllning med tre fantastiska ord som säger allt om Armand Duplantis