Armand Duplantis och(!) Daniel Ståhls superbesked – får nu jättebelöning efter sommarens stora OS-succé

Båda tog OS-guld.
Nu belönas Armand Duplantis och Daniel Ståhl.
– Jag är oerhört tacksam. Det här betyder mycket, säger Ståhl.

Armand Duplantis har nu i flera år varit en av friidrottens allra hetaste. Han är bara 21 år gammal men har redan slagit två världsrekord och han har flera tunga medaljer från stora mästerskap i sitt namn. Redan inför OS hade han lukrativa avtal med gigantiska företag, och han har i flera listor rankats som en av hela idrottsvärldens mest framstående.

Nya belöningen

Och med tanke på uppståndelsen är det inte särskilt förvånande att det har märkts i plånboken i form av alla avtal och bonusar. Men för Daniel Ståhl, som även han gick in till OS som enorm guldfavorit, har läget varit annorlunda. Diskusen har förlorat status i friidrottsvärlden, och under året har stjärnan blivit av med sitt skoavtal med Nike. Men Ståhl, precis som Duplantis, höll för pressen under OS-tävlingarna och bägge åkte hem med guld.

Armand Duplantis, OS
210803 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 11 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 3, 2021 in Tokyo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / JM0185

Nu kommer belöningen – för Armand Duplantis, men mer anmärkningsvärt även för Daniel Ståhl. Det finska finansföretaget CapitalBox går nämligen in som storsponsor till Duplantis och Ståhl, samt två finländska friidrottare – i ett avtal som sträcker sig till OS 2024. För Daniel Ståhl adderar det en extra krydda att det är just ett finländskt företag som storsponsrar honom, med tanke på hans finska ursprung och att han faktiskt talar flytande finländska.

– Jag är oerhört tacksam. Det här betyder mycket både för min framtida satsning och ger en trygghet i vardagen, säger Ståhl enligt Aftonbladet.

– Det är klart det betyder mycket och det är extra kul att det är ett finländskt företag.

”Oerhört populär”

Att företaget valde just Ståhl är inte heller det någon slump.

– Ja, Daniel är oerhört populär i Finland. Varje gång han tävlar här har han publiken med sig. Och alla vet vem han är i Sverige, säger Jari Töykkä, vd för det finländska friidrottsförbundets marknadsföringsbolag.

210731 Daniel Ståhl of Sweden celebrate his first place after competing in men’s discus throw final during day 8 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 31, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Daniel Ståhl berättar även att det inte ser helt kört ut med Nike när det kommer till ett eventuellt skoavtal. Nike sa upp sina avtal med samtliga av sina kast-atleter.

– Men jag är ödmjuk och förhoppningsvis ska det lösa sig. De har alltid varit lojala och schyssta mot mig, så jag är tacksam för det stöd jag fått, säger han.

LÄS MER: Nya orden om Göran Zachrissons sista, svåra tid i livet – och legendarens stora oro: ”Han var rädd…”

Få våra nyhetsbrev!