Nya orden om Göran Zachrissons sista, svåra tid i livet – och legendarens stora oro: ”Han var rädd…”

Göran Zachrisson avled under förra veckan.
Nu berättar hans son om legendarens sista tid i livet.
– Pappa var rädd, säger Petter Zachrisson till Expressen.

Det var i början av juli tidigare under sommaren som den legendariske golfkommentatorn och sportjournalisten Göran Zachrisson lades in på sjukhuset Ersta på Söder i Stockholm. Han fick aldrig komma hem igen.

Berättar om sista tiden

Efter en tids sjukdom så gick han under den förra veckan bort, 83 år gammal, och han har efter dödsfallet hyllats enormt över hela sport-Sverige. Göran Zachrisson var en pionjär inom sportmedia och intervjuade under sina många, många år inom yrket några av världens allra största idrottare genom tiderna. Inom sporten golf var han dessutom alltid den som guidade tittarna genom i stort sett samtliga stora tävlingar.

Göran Zachrisson
180815 Göran Zachrisson inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Göran Zachrissons röst var omöjlig att inte känna igen och fastna vid, men under sommaren diagnosticerades han med strupcancer, och han fick då svårare att prata, berättar nu hans son, Petter Zachrisson. Cancern spred sig och han genomgick behandlingar.

– Men sjukdomsförloppet gick snabbt. Pappa var för svag för att ta emot strålbehandling mot sin cancer, säger Petter Zachrisson till Expressen.

”Han var rädd”

Petter Zachrisson berättar:

– Jag vet att han var rädd, men det var svårt att prata.

– Jag fick ge tillbaka precis som personalen på Ersta. De var fantastiska och en stor trygghet för både pappa och oss i hans närhet. Personalen hanterade hans rädsla på bästa sätt.

180815 Kommentatorn Göran Zachrisson poserar för ett porträtt inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Petter Zachrisson har inte missat de enorma mängder hyllningar som strömmat in efter sin pappas bortgång.

– Jag blir rörd av allt fint som skrivits och sagts om pappa. Jag har tagit hand om brev från olika människor som skrivit till honom för att visa sin uppskattning för vad han gjorde under sin karriär, säger han.

Vila i frid, Göran Zachrisson!

Få våra nyhetsbrev!