Armand Duplantis förklarar nu stora ilskan – mitt under rekordjakten: ”Kunde inte sluta tänka på…”

Ny rekordjakt.
Men vinden ställde till det för en märkbart irriterad Armand Duplantis.
– Jag kunde inte sluta tänka på hur jobbigt det var med vinden, säger han till Aftonbladet.

Armand Duplantis har under 2020 hunnit med att slå hela två världsrekord. Men det är en notering som han fortfarande vill slå, och hittills går jakten… så där.

”Kunde inte sluta tänka…”

Det är utomhusrekordet på 6,15, som Sergej Bubka satte för hela 26(!) år sedan, som Duplantis nu är ute efter. Tidigare under året hoppade Duplantis hela 6,19, dock inomhus, och hittills har hans jakt på utomhusrekordet förstörts av bland annat mörker – och under söndagen var det vinden som ställde till det.

200823 Armand Duplantis of Sweden after competing in men’s pole vault during the athletics gala Diamond League Stockholm on August 23, 2020 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Under söndagens tävling i Berlin hade arrangören sett till att hopparna skulle få vinden i ryggen, men precis innan start vände den helt.

– Ja, jag hade hellre hoppat åt andra hållet. Och jag kunde inte sluta tänka på hur jobbigt det var med vinden, då allt annat var så perfekt. Jag tycker verkligen att det här är väldens bästa arena för stavhopp. Vädret i övrigt var perfekt och trots att det bara släpptes in 3 500 åskådare så räckte det för att skapa en riktig ljudkuliss. Publiken levde verkligen med, säger ”Mondo” till Aftonbladet.

”Känns extra surt”

Duplantis gav sig visserligen på tre försök på 6,15, men inget var ens nära.

– Nej, det känns extra surt när allt annat var så bra. Men jag får komma tillbaka nästa år och sätta rekord. Jag vill definitivt hoppa här igen, säger han.

Armand Duplantis, stavhopp
200708 Armand Duplantis of Upsala IF competes in the men’s pole vault during the athletics gala Folksam Grand Prix on July 8, 2020 in Karlstad. Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0006

Duplantis vann tävlingen på 5,91 – men det var med kniven mot strupen.

– Som det hela utvecklades får jag vara glad att jag vann tävlingen. Jag var tvungen att ta 5,91 i sista försöket och det är alltid en extra press då du bara har ett hopp kvar. Så jag är glad att jag klarade det åtminstone, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!