Armand Duplantis: Flickvän, lön, syster, bror och familj

Armand Duplantis: Flickvän, lön, syster, bror och familj

När man inte trodde att stavhopparen Armand Duplantis kunde hoppa högre slog han än en gång sitt eget rekord. Inför VM valde den svenska 22-åringen att ladda upp med stenhård träning för att gå för guldet, och platsen för det blev i föräldrarnas trädgård. 

Här är allt du inte visste men vill veta om flerfaldige stavhoppsmedaljören och världsrekordinnehavaren Armand Duplantis.

Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Armand Duplantis världsrekord

Armand ”Mondo” Duplantis är en svensk-amerikansk friidrottare. Sedan världsmästerskapen i friidrott inomhus i Belgrad i mars 2022 har Duplantis världsrekordet i stavhopp inomhus. Där hoppade han 6,20 meter. 

Det högsta någon hoppat i stavhopp utomhus är 6,16 meter. Även det rekordet står Armand Duplantis för.

LÄS MER: Armand Duplantis oväntade drag inför VM – nobbar arenorna för helt unikt upplägg: ”Kan inte bli bättre”

Duplantis familj

Mondo har sina rötter både i Sverige och i USA. Han är född och uppvuxen i den amerikanska staden Louisiana, men tävlar för Sverige sedan 2015. Varför? undrar många. Det ska du snart få veta. 

Greg Duplantis

Armand Duplantis är son till den amerikanske före detta stavhopparen och nuvarande advokaten Gregory C. ”Greg” Duplantis. Armands mamma är dock svenska. Hon heter Helena Duplantis

Helena Duplantis

Helena Duplantis är född och uppvuxen i Avesta, Dalarna, men flyttade till USA för att studera och idrotta som ung. Där träffade hon Greg Duplantis. 

10 november 1999 fick Helena och Greg sonen Armand Duplantis. Han är idag 22 år gammal. 

Duplantis.
220630 Armand Duplantis of Sweden celebrates after clearing 6.16 and setting a new outdoor world record in men’s pole vault during the athletics gala Bauhaus-galan, Diamond League Stockholm, on June 30, 2022 in Stockholm. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Armands syskon

Armand Duplantis har tre syskon: Johanna Duplantis, Antoine Duplantis och Andreas Duplantis. 

Johanna Duplantis

Johanna Duplantis är 19 år och tävlar även hon i stavhopp. Hon har ett personligt rekord på 3,96 meter och har gjort 3,66 som bäst under 2022.

Johanna går i sin brors fotspår och studerar på Louisiana State University i USA. 

Andreas Duplantis är Armands äldre bror. Han är född den 2 maj 1993 och är 29 år gammal. Även han tävlar i stavhopp. 

Mellanbrodern Antoine är även han framstående inom sport. Men för hans hjärta klappar baseball. Antoine spelar för New York Mets, och har i flera intervjuer sagt att han har som mål att göra baseball stort även i Sverige. 

Duplantis flickvän

Sedan 2015 har Armand Duplantis tävlat för Sverige, efter att juniorlandslagets tränare Jonas Anshelm hört av sig ett flertal gånger. 

På svensk mark träffade Duplantis nuvarande flickvännen Desiré Inglander, och i början av 2021 bekräftade internationella idrottsstjärnan att de är ett par. 

Desiré Inglander

Desiré är 20 år gammal och arbetar som modell för Voce Model Management. 

Paret driver en YouTubekanal tillsammans, och i en av sina videos svarar de på frågan många ställer: ”Hur träffades ni?”

– Jag skickade ett DM men mer än så blev det inte, berättar Armand i parets video. 

– Så gick det några månader och det blev dags för midsommarfest. På midsommarfesten frågade min vän om jag ville följa med på en annan fest och då tänkte jag ’varför inte’. Sedan såg jag att även Desiré skulle vara på festen och jag ville verkligen träffa henne så då gick jag på den. 

Men stjärnan fick fortsätta kämpa.

– Jag fick hennes Snapchat. Sedan försökte jag länge att få till en dejt och slutligen gick det. Jag berättade att jag skulle resa iväg och bli borta ett tag. Så vi sågs och sedan umgicks vi några dagar och sedan blev det vi, avslutar Mondo.

Duplantis flickvän Instagram

Den som vill ha en större inblick i rekordhopparens privatliv kan ta sig en titt på Desirés Instagramkonto, där finns nämligen en hel del bilder på paret.

Desiré heter @desireinglander och har drygt 61 000 följare. Hon varvar ofta modellbilder med foton på kärleksparet.

Duplantis lön

Hur mycket tjänar Armand Duplantis?

Världsrekorden har gett Armand Duplantis inte bara högre lön och miljonbonusar, det har också gjort att några av världens mest kända varumärken är villiga att betala stora summor för att samarbeta med honom.

Efter medaljceremonin i Prag fick Duplantis ta emot en check på 500 000 kronor från internationella friidrottsförbundet. Detta var bara en av många stora checkar stjärnan tagit emot de senaste åren.

Duplantis har inte velat uttala sig om vilka summor han tjänar, men när Expressen frågade hur mycket pengar han drar in på ett världsrekord svarade han:

– Det är så mycket att du inte ens har bokstäver till att skriva det!