Armand Duplantis får alla att tappa hakan efter utmaningen till norska superstjärnan: ”Jag vill det verkligen”

Tidernas bästa stavhoppare.
Nu vill Armand Duplantis tävla mot den norske giganten Karsten Warholm – i 100 meter.
– Jag vill verkligen göra det, säger Mondo.

Det är inte första gången som det är snack om att Armand Duplantis, tidernas bästa stavhoppare med flera världsrekord på sitt namn, vill tävla i 100 meter. Förra året utmanade Mondo damgiganten Shelly-Ann Fraser Pryce i samma distans. Loppet har ännu inte blivit av, men nu tycks alltså Mondo ha två kommande motståndare i loppet.

Oväntade utspelet

Det var under en presskonferens inför Diamond League-tävlingen i Monaco som Mondo plötsligt utmanade den norske superstjärnan Karsten Warholm. Norrmannen är världens bästa häcklöpare men då på distansen 400 meter. Han har sedan 2017 vunnit guld i varje mästerskap han ställt upp på i distansen.

230708 Armand Duplantis, Upsala IF, jublar under herrarnas stavhopp under Lag-SM den 8 juli 2023 i Stockholm. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Men trots att Warholm ändå sysslar med just löpning, och Mondo med hopp, så är det en utmaning som Mondo är villig att ta sig an.
– Jag vill verkligen göra det, och jag tror att han är taggad också. Jag tror att det är möjligt att få till, vi gillar utmaningar och att kliva utanför komfortzonen, säger Duplantis.

LÄS MER: Armand Duplantis besvikelse trots nya segern – skyller nu på Sverige(!): ”Jag är inte van”

“Vill verkligen köra”

Duplantis och Warholm tränade i Monaco i veckan, och det var då ämnet kom på tal. Båda ska vara villiga att få till ett lopp.

– Det var väldigt länge sedan vi båda sprang 100 meter, så det hade varit kul att testa bara för att ha gjort det, säger Mondo.

230706 Karsten Warholm of Dimna IL poses with his gold medal after competing in men’s 400 meter hurdles during the Norwegian Athletics Championships on July 6, 2023 in Jessheim. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Duplantis har flera gånger menat att han troligtvis är snabbare än vad folk förstår, det var så diskussionen med Shelly-Ann Fraser Pryce uppstod.

– Jag vill verkligen köra mot Karsten. Det blir nog inte lätt för mig, men jag tror att jag skulle kunna ge honom lite konkurrens, säger Duplantis.

LÄS MER: Stefan Holms ärliga ord – avslöjar nu sanningen om relationen med Patrik Sjöberg: ”De senaste 10 åren…”