Armand Duplantis ärliga bekännelse – avslöjar enda gången han blir nervös: ”Då tvivlar jag på mig själv”

Armand Duplantis är världens bästa stavhoppare i modern tid.
Men nu öppnar han om de mörka stunderna vid sidan av framgången.
– Då blir jag som mest nervös och tvivlar som mest på mig själv, säger han i podcasten ”Mind Set Win”.

Livet leker just nu för Armand Duplantis som skördar framgång på framgång och är bättre än någonsin. Nyligen slog han sitt eget världsrekord ännu en gång och nya rekordhöjden ligger på otroliga 6,22 meter.

Mondos storhet

”Mondo” har redan vunnit allt som går att vinna bara 23 år gammal och det känns som att han endast tävlar mot sig själv nuförtiden. Bara under 2022 vann den svenske storstjärnan VM-guld både utomhus och inomhus, EM-guld utomhus, totalsegern i Diamond League och slog en tre världsrekord.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo, stavhopp
220817 Armand Duplantis of the Swedish athletics team poses for a photo during day 7 of the European Championships on August 17, 2022 in Munich. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0436

Allt talar för att Duplantis kommer att fortsätta samla guldmedaljer på hög och rada upp ytterligare rekordhopp. Han erkänner själv att han är genuint lycklig för tillfället.
– Just nu njuter jag så oerhört mycket av min tillvaro. Jag får tävla på den stora världsscenen och jag får göra det som jag älskar. Jag uppskattar verkligen alla de ögonblicken, berättar Mondo i podcasten ”Mind Set Win”, som görs av hans egen sponsor Red Bull.

LÄS MER: Vackra gesten när Armand Duplantis slog nytt världsrekord – alla pratar om det som flickvännen Desiré gjorde: ”Älskar dig”

Duplantis tvivel

Duplantis delar även med sig av sina nycklar till att bli bäst i världen och hur han själv har lyckats nå ända till toppen. Förutom att känna en stor tacksamhet för det man gör så måste man sätta upp tydliga mål och sedan jobba stenhårt mot dem om man ska lyckas åstadkomma något i livet.
– Man måste ha någon slags plan, något slags mål som man vill uppnå. För om man faktiskt inte försöker att uppnå något så kommer man inte lyckas med något heller, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Armand Duplantis, Mondo, stavhopp
220720 Armand Duplantis of the Swedish national athletics team poses for a portrait at a press conference during day 6 of the 2022 World Athletics Championships on July 20, 2022 in Eugene. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0331

Men det finns även de tillfällena då även Armand Duplantis tvivlar på sig själv. Nu öppnar han upp om sina mörka stunder och enda gångerna som han faktiskt blir nervös.
– Problemet är när jag är hemma och har tid över till att tänka på allting. För det är då jag blir som mest nervös och tvivlar som mest på mig själv. Då får jag tankar som ”tänk om det här händer, eller om det händer, tänk om jag förlorar”, erkänner han i podden.

Är Armand Duplantis Sveriges främsta idrottare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Armand Duplantis mamma Helena avslöjar – det ska hon göra när sonen ”Mondo” lägger av: ”Då är jag…”