59 beundransvärda sekunder som visar varför alla älskar och saknar Usain Bolt: "Det här är klass!"

59 beundransvärda sekunder som visar varför alla älskar och saknar Usain Bolt: ”Det här är klass!”

Han är utan tvekan en av de allra största någonsin.
Med hela 8 OS-guld är det få som slår giganten Usain Bolt.
Vid sidan av hans framgångar hade han även ett hjärta av guld vilket de här 59 sekunderna verkligen visar.

Med namnet Usain St. Leo Bolt var det som skrivet i stjärnorna att han skulle nå framgång. Han lämnade Jamaica med en passion för att springa riktigt fort och skulle komma att erövra hela världen med sin unika och blixtsnabba talang.

Bolts karriär

Bolt slog igenom som en supertalang redan som tonåring och bara 15 år gammal blev han världens snabbaste junior under JVM hemma i Jamaica. Sedan skulle det gå väldigt snabbt för Usain kommande åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Usain Bolt, friidrott
120805 OS 2012, Friidrott, 100 meter, final: Usain Bolt, jamaica, vann guld med tiden 9,63 sekunder. © Bildbyrån – 98075 – Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

2007 kom det stora genombrottet när han vann dubbla VM-silver i Osaka. Men det skulle också bli de första och faktiskt enda silvermedaljerna i karriären innan den stora guldkavalkaden tog över.

LÄS MER: Usain Bolt har fått tvillingar och klockrena namnen får nu hela världen att häpna: ”Så coolt – geni!”

Åtta OS-guld

För bara ett år senare blev det fullständig Usain Bolt-show under OS 2008 i Peking. OS-guld på 100 meter, OS-guld på 200 meter och även OS-guld i stafetten men det blev senare fråntaget på grund av en lagkamrats dopingdom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Usain Bolt, friidrott
161222 Bilden är utvald till en av Bildbyråns 150 bästa bilder från 2016. Originalbild publicerad 160814 Jamaicas Usain Bolt jublar efter att han vunnit finalen på 100 meter den 14 augusti 2016 under OS i Rio de Janeiro. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91460

Sedan gick det inte att stoppa Bolt längre som från 2008 till 2006 vann i stort sett varenda mästerskapslopp som han ställde upp i. 8 OS-guld och 11 VM-guld blev det för löparstjärnan som sannerligen är en av våra absolut största idrottare genom tiderna.

LÄS MER: Michael Johnson lämnade sporten helt – här är ikonens nya liv efter hemska sjukdomen: ”Jag kunde inte gå…”

”Störst någonsin”

Vid sidan av framgångarna så har Usain Bolt även varit allas favorit för sin varma personlighet och unika karaktär. På Twitter har en video på 59 sekunder nu fått stor spridning som visar hans stora hjärta av guld, se videon här nedanför.

Videon har setts över 10 miljoner gånger och det är oerhört lätt att förstå varför.
”Du må vara en fantastisk atlet, men du vinner med din karaktär. Usain Bolt är en legendar”, skriver personen som lagt ut videon, se den här nedanför, och får många fina kommentarer från andra människor.
”Det här är klass!”, skriver en användare på Twitter.
”Usain Bolt är en fantastisk atlet med fantastik karaktär”, skriver en annan.
”Det är därför Usain Bolt är den största någonsin”, skriver en tredje.

Är Usain Bolt världens bästa idrottare någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: